23948sdkhjf

Somaliske pirater anmeldt til politiet

For første gang nogensinde forsøger et rederi at retsforfølge somaliske pirater. Det er det danske rederi Clipper, der har anmeldt en gruppe somaliske pirater for pengeafpresning.
Anmeldelsen er sket til Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager i København og angår kapringen af skibet CEC Future ud for Somalia den 8. november 2008, oplyser DR nyhederne.

Skibet var kapret i 71 dage, og rederiet måtte betale 1,7 millioner dollar for at få skib og besætning frigivet.

- Vi har arbejdet længe på at finde en juridisk vinkel, så vi kan komme efter piraterne, siger Clipper Groups adm. direktør Per Gullestrup til DR Nyhederne.

- Vi håber, at piraterne vil blive udleveret til Danmark og retsforfulgt herhjemme.

Står helt alene

Clipper-direktøren beklager sig over, at rederierne står helt alene, når et skib bliver kapret. Der er ingen hjælp at hente hos den lokale somaliske regering. Der er heller ingen internationalt hjælp på nuværende tidspunkt. Derfor vil man prøve en dansk domstol.

Alt tilgængeligt bevismateriale såsom DNA, billeder, breve og andet relevant materiale blev ved skibets frigivelse overgivet til US Naval Criminal Investigative Service. Dette bevismateriale kan formentlig bruges til at retsforfølge piraterne med, mener Clipper-direktøren.

Pirater genkendt

To af piraterne er allerede blevet identificeret. Det skete da tv-stationen al-Jazeera filmede i et af piraternes foretrukne tilholdssteder i havnebyen Eyl.

Medlemmer af besætningen på CEC Future genkendte de to pirater på tv-optagelserne, skriver DR Nyhederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078