23948sdkhjf

Scandlines køber to nye færger til Gedser-Rostock

Nye færger vil fordoble kapaciteten på Gedser-Rostock ruten fra 2012. Scandlines investerer 1,7 milliarder kroner i nye færger og havnetilpasninger.
I 2012 vil Scandlines sætte to nye færger i drift på Gedser-Rostock ruten og fordoble kapaciteten.

De nye færger, der bygges på Volkswerft i Stralsund, vil få en kapacitet på 460 biler eller 90 lastbiler. Passagerkapaciteten udvides fra 1.000 til 1.500.

- Vi tror fuldt og fast på, at det kan betale sig at styrke aksen mellem København og Berlin, siger Scandlines-direktør John Steen Mikkelsen.

- Gedser-Rostock er en direkte forbindelse til Øst- og Centraleuropa. Den er attraktiv for vores kunder i form af tid, distance og brændstoføkonomi. Derfor vil vi gøre vores yderste for at udvikle ruten til en veritabel trafikmaskine, før Femern Bælt-broen er færdig i 2018.

- Det er med stor glæde, at vi - for første gang siden 1997 - vil kunne indsætte nye fartøjer, som er bygget specielt til en af vores ruter.

De to nye færger og den planlagte udvidelse af havneanlægget repræsenterer en samlet investering på 230 millioner euro. Det svarer til 1,7 milliarder danske kroner.

De nye fartøjer skal erstatte de gamle DSB-færger Kronprins Frederik og Prins Joachim, der blev bygget i 1980.

Nybygningerne vil udnytte dimensionerne i havnen i Gedser optimalt. Skibsskroget på færgerne vil blive tilpasset forholdene i havnen og på åbent hav. Det bliver også gjort meget for effektiviteten og miljøet. Brændstofforbruget og emissionerne vil blive reduceret i videst muligt omfang, og motorerne vil hurtigt kunne tilpasses til flydende naturgas (LNG).

- Vi vil også effektivisere logistikken på land, fortæller John Steen Mikkelsen.

Lastning og losning af gods samt ind- og udstigning af passagerer må maksimal tage 15 minutter, selv om vi fordobler kapaciteten. Vores investering omfatter derfor også nye færgebroer med ramper i Rostock og Gedser.

Fakta om de nye færger:

Længde: 169 meter

Bredde, formede: 24,80 meter

Design forslag: 5,50 meter

Kapacitet: 1.500 passagerer

460 biler eller 90 lastbiler (ca. 1.600 lane meter)

Hovedmaskiner: 15.800 kw

Hastighed: 20,5 knob
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062