23948sdkhjf

Ny DAF XF til Niels Pagh

Ny DAF trækker med trafiksikkerhedsudstyr i form af afstandsholder ACC er netop leveret.
Vognmandsfirmaet Niels Pagh Transport i Vejen har netop fået overdraget en ny DAF XF 116.510 Euro 6 6x2/4 trækker.

Den nye lastvogn er udstyret med en Paccar MX 13 motor, der har en slagvolumen på 12,9 liter og en topydelse på 510 hk og 2500 Nm. Motoren er samtidig en miljøvenlig Euro 6-version. Transmissionen er en ZF AS Tronic gearkasse med automatiseret skiftesystem.

Lastbilen er udstyret med en software, som DAF har udviklet specielt til tankvognstransport. Softwaren modvirker, at gearet skifter i utide, når godset skvulper i tanken under acceleration.

Eco Roll sparer på brændstoffet

Transmissionen er udstyret med EcoRoll, så vognen ruller i friløb, når topografien giver mulighed for det. Lastbilen har også DAF’s kraftige MX-motorbremse. Den overstyrer gearskiftet, så der er maksimal udnyttelse af bremsekræfterne.

Gearkassen er udstyret med kraftudtag med en Muvex Blackmear B 200 kompressor. Det er en skruekompressor, som fylder ganske lidt. Den er monteret direkte på kraftudtaget uden brug af kardan. Det er en fordel rent vedligeholdelsesmæssigt. Skruekompressorens ydelse er tillige en del højere end de gamle kendte lamelkompressorer, så man under aflæsning kører med færre omdrejninger og sparer brændstof.

DAF-trækkeren er bygget op hos PM Lastvognsservice i Hedensted, der er DAF’s autoriserede servicepunkt. Opbygningen består blandt andet af en luftforskydelig skammel, sideskørter fremstillet i aluminium og alukseret aluminiumsafdækning.

Den nye lastvogn er produceret af DAF Trucks i Eindhoven, importeret og solgt af lastbilmægler Carsten Lykke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094