23948sdkhjf

Ny dansk opfindelse kan forhindre højresvingsulykker

BlindSpot Illuminator oplyser et felt på vejen til højre for lastbilen og viser cyklister og fodgængere det område, hvor chaufføren ikke kan se dem.
@KATEGORI:Sikkerhed

Det danske firma Fairwood Innovation har ved hjælp af avanceret teknologi skabt BlindSpot som en simpel løsning mod højresvingsulykker.

BlindSpot monteres på lastbilen, og når højre blinklys aktiveres, oplyser BlindSpot meget tydeligt et felt på vejen til højre for bilen og viser cyklister og fodgængere det område, hvor chaufføren ikke kan se dem.

Lyset fra BlindSpot er retningsbestemt ned mod kørebanen og oplyser alene det område, der skal advare cyklisterne mod chaufførens blinde vinkler.

Verdenspræmiere

Produktet havde verdenspremiere ved Trafiksikkerhedsmessen 2014 i København, som blev afholdt sidste uge.

- Vi har set frem til at præsentere BlindSpot for offentligheden. Vi har brugt lang tid på at udvikle produktet, og vi har allerede vist det for en af de store producenter af lastbiler og busser, siger Uffe Uhrenholt, direktør i Fairwood Innovation. Han håber især, at de besøgende politikere på messen får interesse for BlindSpot:

Direktør Mogens Therkelsen fra vognmandsvirksomheden H.P. Therkelsen i Padborg, som leverer den lastbil, der udstilles på Trafiksikkerhedsmessen 2014 med BlindSpot påmonteret, er meget positiv over for løsningen:

- Vores chauffører udfordres ekstremt meget ved bykørsel. De bliver stressede og er hele tiden agtpågivende over for risikoen for ulykker med de bløde trafikanter. De skal i forvejen orientere sig i seks lovbestemte spejle samt side- og frontruden, før de kan begynde at dreje. Hertil kommer pres fra den øvrige trafik og naturligvis den konstante frygt for ulykker, udtaler Mogens Therkelsen og fortsætter:

- Fordelen ved løsningen er, at vi nu kan vise, præcis hvor de blinde vinkler er, så cyklisterne kan placere sig i chaufførens synsfelt under højresving.

Lyset kan ses i solskin

Blindspot måler omgivelsernes lys og fungerer derfor optimalt døgnet rundt:

- Vi er stolte over at have udviklet en løsning, der er enkel, billig og unik. Vi har knækket koden med at kunne lyse et område op selv på en sommerdag med høj sol. Vores særligt kraftige LED-lys kan meget tydeligt ses, selv når sollyset er skarpest. Til gengæld skruer systemet selv ned for lysstyrken i en sen nattetime, hvor lyset skal være tydeligt, men heller ikke genere den øvrige trafik, siger Uffe Uhrenholt. Han oplyser, at Blindspot blev præsenteret som en prototype, men forventer, at produktet er i handelen allerede til sommer.

- Vores ambition er at nå et prisleje, hvor alle vognmænd kan være med, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063