23948sdkhjf

ALPI investerer i fremtiden

Investering i personale og IT bærer frugt. ALPI har øget omsætningen og skabt flere arbejdspladser. Kunderne udliciterer mere.
Speditionsvirksomheden ALPI, med hovedsæde i Herning, har netop afleveret et årsresultat, der viser et overskud før skat på 10,6 millioner kroner. Det er en million kroner lavere end resultatet for 2012.

Adm. direktør for ALPI, Niels Arne Markussen, betegner resultatet som tilfredsstillende, selvom virksomheden i 2013 har genereret en generel vækst i omsætningen på cirka 20 procent.

- Det hænger sammen med, at vi har investeret massivt i personale og IT i løbet af 2013, forklarer Niels mArne Markussen.

- Vi er i dag 25 medarbejdere flere end på samme tid sidste år, så vi nu er over 150 medarbejdere i Danmark. Vi tror på fremtiden og vil gerne være gearet til at steppe op, når vi i 2014 fortsætter den samme vækst, som vi har oplevet de seneste år.

- Dygtige medarbejdere er vores vigtigste råmateriale, så det er helt naturligt for os at fremtidssikre os her. Som servicevirksomhed må vi ikke halte bagefter på det område.

IT-krav fra kunderne

Også på IT-siden har ALPÅI foretaget store investeringer.

- Vores kunder stiller større og større krav til os på IT-siden. Blandt andet vil kunderne gerne kunne følge deres varer under transporten samt have enkle booking-systemer, hvorfor vi fortsat udvikler vores løsninger indenfor online-booking, EDI-overførsler samt track and trace, fortæller Niels Arne Markussen.

Udlicitering af lager

Væksten for ALPI er sket ligeligt fordelt på kontorerne i Herning, Greve og Odense. I Odense er der, foruden en stigning i antal ansatte, også sket en fordobling af det lager-areal, ALPI råder over. Således råder ALPI nu over mere end 30.000 kvadratmeter lager i Danmark.

- Vi oplever i alle vores afdelinger i Danmark en meget fin tilgang af kunder, der ønsker at udlicitere deres lager samt pakning af varer til os. Mange firmaer oplever, at det rent faktisk kan svare sig økonomisk at benytte vores lagerhotel samt lade os pakke deres varer og sende dem afsted herfra. Produkterne spænder vidt, lige fra sko og tasker til køleskabe, vin og lamper, udtaler Niels Arne Markussen.

Kerneforretning

Selvom lagerforretninger, som nævnt, er et område, der vokser for ALPI, er kerneforretningen dog fortsat international transport i form af biltransport såvel som oversøisk containerfragt samt luftfragt og pakketransport. Men mindre forretningsområder, som udfærdigelse af toldpapirer samt rådgivning om transportforhold, er områder, der fylder mere og mere hos ALPI.

- Når der skal sendes varer rundt i Verden er det utroligt vigtigt, at kunderne får den rette rådgivning af speditøren. Det kan gå grueligt galt, hvis f.eks. toldpapirerne ikke er udfyldt korrekt, og varerne dermed ikke kan udleveres til kunderne. Derfor har vi oprettet en separat afdeling, der beskæftiger sig med at rådgive vores kunder om alle tænkelige forhold, der kan have indflydelse på transporten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422