23948sdkhjf

Hautek starter tæt samarbejde med Istobal

Får agenturet for Istobal lastbilvaskere i Danmark. Det første anlæg er allerede solgt.
Når vognmandsfirmaet Dantra A/S i Hjøllund i løbet af november kan tage en nyt vaskeanlæg i brug, er det et lastbilvaskeanlæg fra Hautek model HeavyWash; men vaskeanlægget er produceret hos Istobal i Valencia, Spanien.

Hautek og Istobal indgik inden sommerferien et samarbejde, som betyder, at H.P. Hau’s firma har fået agenturet for Istobals lastbilvaskeanlæg herhjemme. Forhandlingerne kom i gang tidligere i år, efter af Istobal overtog 60 procent af aktierne i Ninki Bilvask, som sælger Istobals vaskeanlæg til personbiler.

- De ville gerne have en erfaren mand inden for lastvognsvask, siger H. P. Hau, som har arbejde i denne specielle del af branchen siden midten af 1990’erne.

- Desuden kender jeg Kim Mogensen fra Ninki Bilvask A/S. Vi var kolleger hos California Bilvask for mange år siden, og vi har haft et godt samarbejde i en del år. Derfor lagde han også et godt ord ind for mig, når nu Istobal gerne vil ind i Danmark med bus- og lastbilvask.

Avanceret styring

H. P. Hau har været på besøg på fabrikken i Valencia og set, hvor langt fremme man er hos Istobal med blandt andet børstestyringsprogrammer til vaskeanlæg.

- En moderne vaskemaskine er kendetegnet ved at have et veludviklet system til styring af programmer, enkelt mulighed for at tilpasse anlægget til kundens krav og behov, kort sagt at anlægget kan gennemføre en vask, der passer præcis til det køretøj, der står i vaskehallen.

- På denne front er Istobal meget langt fremme og har udviklet et stærkt og driftssikkert anlæg, siger H.P. Hau. Han skulle ikke vente længe med sit nye agentur, før han fik sin første kunde – transportfirmaet Dantra A/S i Hjøllund.

Udskifter anlæg

I november går Hautek i gang med at skifte et eksisterende vaskeanlæg ud med et nyt fra Istobal. Anlægget bliver udstyret med et bevægeligt højtrykssystem på anlægget til udvendig vask af tanktrailere.

- Det er vanskeligt at vaske en tanktrailer udvendigt, især på toppen. Derfor bliver der sat en vandret bevægelig, roterende højtryksspuler system på anlægget. På den måde bliver der mulighed for at vaske tanken med højtryksspuling overalt ovenpå, samt på front og hæk. Også de svære steder ved lugerne og stigerne vil man få en mere optimal forvask.

- Der er naturligvis også bevægelige højtryksdyser på vaskeanlæggets sider, så tanken også vaskes grundigt på siderne; men det er vasken af toppen, der er det unikke her. Og det nye anlæg kan komme alle tankvognmænd til gode, fordi Dantra A/S ikke kun vasker deres egne biler på pladsen i Hjøllund. Her er fremmede vognmænd også velkomne.

Dantra A/S har i forvejen en hal til indvendig vask af tankvogne. Den vaskehal blev åbnet for tre år siden. Og inden årets udløb vil den nye Istobal-vaskehal stå klar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078