23948sdkhjf

Forlis stopper transport på Rhinen

Et skib med 2400 ton svovlsyre om bord er kæntret på Rhinen og har stoppet skibstrafikken ved den berømte klippe Lorelei.
jbn

Skibsfarten på den normalt travle flod blev stoppet, mens redningshold ledte efter to savnede besætningsmedlemmer på ulykkesstedet nær Sankt Goarshausen nordvest for byen Mainz. To andre besætningsmedlemmer blev meldt i god behold.

Ifølge de første oplysninger var skibets skrog intakt, og det så ikke ud til, at den stærkt giftige last strømmede ud i floden.

Skibet Waldhof er omkring 110 meter langt og lå torsdag eftermiddag med bunden i vejret i floden, mens myndighederne gik i gang med at undersøge, hvad kæntringen skyldtes.

Waldhof havde lastet svovlsyre om bord fra verdens største kemiske selskab BASF i Ludwigshafen og var på vej mod Antwerpen i Belgien med sin last, da ulykken indtraf.

Lorelei har slået til igen

Ulykken fandt sted nær den berømte næsten lodrette klippe Lorelei på Rhinens østlige bred, hvor floden indsnævres til kun 113 meter.

Lorelei er gennem tiden blevet personificeret med myten om en forførende kvinde, der leder søfolk i ulykke, fordi hun bedårer dem og afleder deres opmærksomhed fra de farlige klipper.

Der har mange gange tidligere været ulykker netop på dette sted.

- Nu har Lorelei slået til igen, sagde Martin Mauermann, der er leder af vand- og skibsforvaltningen i området efter ulykken.

/ritzau/dpa
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094