23948sdkhjf

Studietur til Polen skal hjælpe fattige

Selandia i Slagelse gennemfører et utraditionelt uddannelsesforløb. Chaufførelever sendes til Polen for at få afprøvet deres færdigheder.
Ni chaufførelever skal som en del af deres transportuddannelse på studietur sammen med deres to faglærer.

I år går turen til det østlige Polen. Her skal eleverne udvikle deres teoretiske og praktiske færdigheder, samtidig med, at de gør en forskel for mennesker i nød. Formålet er at hjælpe udsatte på børnehjem og rehabiliteringscentre.

- Normalt afvikles studieturene ved, at vi tager til et andet EU-land for at besøge virksomheder og deres kulturer. Men for tre til fire år siden begyndte jeg at tænke i andre baner for at give eleverne et bedre udbytte af turen, fortæller faglærer Lars Bo Meng, der skal med eleverne på tur.

Sammen med en nødhjælpsgruppe på Sydsjælland er det lykkedes at skræddersy en studietur, der gavner flere parter.

Tre polske byer

Eleverne skal køre humanitærhjælp til tre forskellige byer i det nordøstlige Polen. Lastbilen er pakket med bleer, madrasser, skolemøbler, tøj, legetøj og service.

Sådan en tur kræver meget planlægning. Den har eleverne selv sørget for.

- Eleverne får til opgave at kontakte overnatningssteder, beregne køretid og brændstof-måling. De skal også pakke lastbilen og køre lastbilen til de tre destinationer, fortæller Lars Bo Meng.

Han understreger samtidig, at alle trin i elevernes planlægning afspejler de fag, som de lærer igennem deres uddannelse.

Udover at eleverne selv skal lægge et startbeløb ind til budgettet, så har fragtmand Jens-Ole Larsen fra HLS Fragt og Slagelse Transportcenter samtidig valgt at sponsorere dieslen, som skal bruges på hele turen.

Budgettet for turen bliver kun bygget op af elevernes egen lomme og sponsorater udefra.

Godt formål

Vi garanterer derfor, at interesserede sponsorater vil blive belyst på vogntoget, da al hjælp vil gå til et godt formål.

Selandia har mere end 100 uddannelser fordelt på to gymnasier, otte fagskoler, en lang række kurser og et bredt efteruddannelsesprogram. Hvert år uddannes over 13.000 elever og kursister, hvilket svarer til 2.400 årselever.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141