23948sdkhjf

At skabe fremgang er tæt knyttet til udfordringer

FKB-direktør og ejer, Michael Krogsøe Thomsen, fortæller her om sine forhåbninger til brancheforeningen SKAD, som han meldte sig ind i ved årsskiftet.
Fyns Karosseribyg (FKB), som blev overtaget i 2002 af Michael Krogsøe Thomsen, har leveret mange forskellige opbygninger til de danske kunder. I 2008 byggede virksomheden et flot, nyt domicil ved Odense. Indtil midten af 2009 var ordrebogen fuld, men herefter ramte finanskrisen med sin fulde kraft.

Lige som andre i opbyggerbranchen måtte FKB tilpasse organisationen, men i dag er man begyndt at kunne se et opsving nærme sig. Der positive signaler fra kunderne.

I starten af 2013 kom Michael Krogsøe Thomsen i kontakt med arbejdsgiver- og brancheorganisationen SKAD, der organiserer danske køretøjsopbyggere og karrosseriværksteder.

- Vi havde behov for en organisation, der forstod vores branche, fortæller Michael Krogsøe Thomsen.

- Samtidig var det vigtigt at optimere virksomheden på flere områder. Efter nogle overvejelser og naturligvis også med en skelen til økonomien valgte vi at melde os ind i SKAD og forlade vores tidligere arbejdsgiverforening.

Pr. 1. januar 2014 indtrådte FKB som medlem i foreningen. Det betød også et automatisk medlemskab af Håndværksrådet, den europæiske karrosseri- og opbyggerforeningen AIRC og arbejdsgiverdelen SAMA under Dansk Arbejdsgiverforening.

- Allerede fra starten af viste medlemskabet sig at være en god investering, fortæller Michael Krogsøe Thomsen.

- Vi fik kompetent rådgivning på arbejdsgiversiden. Vi fik tilgang til en masse oplysninger og vejledning om for eksempel ansættelse og afskedigelse af medarbejdere. SKAD’s overenskomst med Dansk Metal er skræddersyet til branchens behov.

Optimering

Michael Krogsøe Thomsen har også nydt godt af SKAD’s assistance inden for virksomhedsstrategi og arbejdsprocesser. Der blev holdt personlige møder og givet konkrete arbejdsopgaver, som kan bidrage til at nedbringe spild og øge effektiviteten.

- Det var spændende at blive konfronteret med kontant virksomhedsledelse, siger han.

- Det fik os til at tænke lidt mere over, hvordan vi bør agere i en travl hverdag.

- Et vigtigt punkt for alle opbyggere er EU-lovgivning og danske regler. Her har SKAD et godt samarbejde med relevante myndigheder og prøvningslaboratorier, der kan hjælpe i de tilfælde, hvor det er nødvendigt.

- SKAD er også med i det store europæiske AIRC-netværk, som vi kan trække på. Det føler jeg mig også tryg ved i en verden, hvor vi bliver presset – også af opbyggere fra udlandet.

- Konkurrencen bliver hårdere, og så er det godt at stå sammen i en brancheforening, slutter Michael Krogsøe Thomsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094