23948sdkhjf

Post og pakker: Hård konkurrence

Heller ikke 2013 blev et jubelår for post- og pakkebranchen. Det samlede billede skæmmes stadig af Post Danmarks store millionunderskud. Kun en ud af branchens fem virksomheder havde fremgang, viser Transportmagasinets brancheanalyse.
Samlet ser det sort ud for post- og pakkebranchen i Danmark i 2013. Transportmagasinets brancheanalyse viser, at branchen går tilbage på alle væsentlige parametre. I 2012 var den samlede udvikling også negativ; men det skyldtes først og fremmest Post Danmarks store nedtur. I år er der imidlertid tilbagegang i fire ud af branchens fem virksomheder.

General Logistics System Denmark (GLS) har fremgang på alle parametre. Bruttoavancen stiger med 34 millioner kroner til 313 millioner kroner. Det primære driftsresultat stiger også med et tocifret millionbeløb. Nettoresultatet stiger fra 59 millioner kroner i 2012 til 74 millioner kroner i 2013. Endvidere øges antallet af ansatte med 26 til 361.

GLS Denmark distribuerer dag-til-dag pakker i Danmark og er en del af en af Europas største pakkedistributører. Selskabet varetager også gruppens distribution til og fra Danmark samt gruppens ansvar for Norden. I løbet af 2013 har GLS investeret i udbygning af deres IT-platform.

Men den væsentligste årsag branchens samlede dårlige indtjening er også i år Post Danmark. Transportbranchens næststørste virksomhed har gjort det rigtigt skidt i 2013 med tilbagegang på alle parametre og et underskud på 102 millioner kroner.

Hvis vi tager Post Danmark ud af analysen, og ser på de resterende fire virksomheder, så går det faktisk rimeligt:

Ÿ Den samlede bruttoavance stiger marginalt.

Ÿ Det primære driftsresultat ville være i plus.

Ÿ Nettoresultatet ville også være positivt.

Flere tjener mindre

Samtidig med at Post Danmark går tilbage år efter år, og GLS Denmark viser fremgang, kan en række af branchens andre internationalt ejede post- og kurervirksomheder notere en tilbagegang.

Ÿ TNT Danmark har fastholdt sin bruttoavance på godt 131 millioner kroner, men har haft et større underskud i 2013.

Ÿ DHL Express (Denmark) er en anden af de danske post- og pakkevirksomheder, der i 2013 gjorde det lidt dårligere end i 2012. Bruttoresultatet er faldet med omkring 30 millioner kroner, og nettoresultatet gik ned fra 47 til 21 millioner kroner. DHL Express er en del af det verdensomspændende Deutsche Post DHL.

Ÿ Amerikanskejede U.P.S. Danmark har ligeledes klaret sig mindre godt i 2013. Alle de væsentligste nøgletal er faldet med mindre millionbeløb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109