23948sdkhjf

DF vil sætte skarpskytter på handelsskibe

To skarpskytter på hvert dansk handelsskib skal holde piraterne på afstand, mener Dansk Folkeparti.
Dansk Folkeparti foreslår at placere skarpskytter på alle danske handelsskibe som sejler gennem piratfarvande.

Partiets medlem af Folketingets forsvarsudvalg, Hans Kristian Skibby, mener således, at piraternes forsøg på kapre danske skibe vil falde i takt med, at de møder modstand.

- Vi kan ikke bare blive ved med at snakke. Nu må der ske noget, og derfor vil vi tage det op overfor forsvarsministeren og partierne bag forsvarsforliget, siger Hans Kristian Skibby.

Hvert skib skal således bevæbnes med to skarpskytter, der kan fremskaffes ved hjælp af tidsbestemte rådighedskontrakter - og gerne tidligere Afghanistan-veteraner.

Ifølge Dansk Folkeparti skal der affyres varselsskud mod mulige piratskibe, når de kommer tættere end to kilometer på det danske handelsskib. Derefter skal skytterne standse eller sænke piratskibet, hvorefter handelsskibet skal udkaste en redningsbåd med fødevarer om bord, så piraterne senere kan fiskes op af krigsskibe.

- Vi har sjusset os frem til, at det må være måden, siger Hans Kristian Skibby.

Dansk Folkepartis forslag kommer samtidig med, at pirater torsdag forsøgte at kapre det danskejede fragtskib Brattingborg. De opgav efter ildkamp med bevæbnede vagter om bord.

Skibet, der er fra rederiet Nordana i Rungsted, er indregistreret i Singapore, og derfor behøver rederiet ikke at have Justitsministeriets tilladelse til at sejle med bevæbnede vagter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063