23948sdkhjf

Kør langsomt den 12. december

Det danske chaufførnetværk "Transport & Miljø" opfordrer alle til at støtte en hollandsk aktion vendt mod mangelfulde chaufføruddannelser i østeuropæiske EU-lande.
Chaufførnetværket "Transport & Miljø" opfordrer alle - også personbiler - til en kør-langsom-aktion på mandag den 12. december kl. 11-12 i protest mod ukvalificerede østeuropæere, der reelt ikke lever op til EU's standarder for erhvervskørekort.

Idéen til den fælleseuropæiske aktion blev født på netværkets møde i Fredericia lørdag den 3. december. Her fortalte Klaas de Waardt, der er formand for den hollandske vognmandsorganisation V.E.R.N., om den hollandske aktion 12.12.2011. Den blev støttet af 1500 deltagere på et stormøde i Holland for tre uger siden, og om mangelfulde chaufføruddannelser i de fleste østeuropæiske EU-lande.

- En national undersøgelse i Rumænien af køreskolers opfyldelse af EU-krav har vist, at der er meget langt fra EU’s krav og til de faktiske forhold, fortæller Robert Jakobsen fra Transport & Miljø.

- I august blev 17 ud af 19 køreprøvecensorer i Prag tiltalt for omfattende modtagelse af bestikkelse. I Ungarn består lastbilchaufføreres uddannelse i to timers træning i lastbilsimulator, et par omgange på parkeringspladsen - og derefter udstedes kørekort til alle kategorier, siger Robert Jakobsen.

EU’s kørekortsdirektiv kræver, at erhvervschauffører gennemgår en uges efteruddannelse hvert femte år for at forny kørekortet.

- Man bekymrer sig ikke det fjerneste om, at mange af de østeuropæiske lastbilchauffører faktisk slet ikke har ret til at være i besiddelse af det kørekort, der giver dem adgang til at sidde bag rattet, siger Robert Jakobsen.

- Kan det være rigtigt at de sidste 20-30 års kamp for bedre sikkerhed på vejene skal skubbes til side for mere profit til de få? Muligvis skyldes det, at de danske trafikanter slet ikke har kendskab til tingenes tilstand, men så er det vores pligt at fortælle dem om det, slutter Robert Jakobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063