23948sdkhjf

Mere kontrol med ulovlig godskørsel

Det skal være mere risikabelt at køre ulovlig cabotage i Danmark.
Regeringen og Enhedslistens aftale om social dumping indebærer en stærkere kontrol og højere bøder for udlændinges ulovlige vognmandskørsel.

Aftalen afsætter 65 millioner kroner til indsatsen, der også omfatter andre brancher.

EU har indskrænket cabotage (indenrigskørsel i et andet land) til tre ture om ugen. Imidlertid er mange i branchen overtydet om, at mange udenlandske og især østeuropæiske chauffører kører langt mere og til underbetaling i forhold til de gældende overenskomster.

Det er det nye parlamentariske flertal enige i. De dels hæver bødestraffen fra 4000 kr. til 10.000 kroner, dels hæver politiets kontroller.

Endelig nedsættes et udvalg, som skal undersøge de juridiske muligheder for indgreb mod social dumping. Der sigtes på administrative bøder, bedre inddrivelse af krav og kontrol af virksomheder i deres hjemland.

Unfair konkurrence

- Vi skal sikre, at dansk erhvervsliv ikke er genstand for unfair konkurrence fra virksomheder, der ikke spiller efter reglerne, erklærer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Hvis arbejdskraft til halv pris eller mindre bliver normen, er der ikke råd til velfærd. Med aftalen har vi sikret et kraftigt løft til myndighedernes indsats på dette område, supplerer beskæftigelsesordfører Finn Sørensen (EL).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063