23948sdkhjf

Dom betyder fleksible regler for køre-hviletid

"Med denne højesteretsdom er det menneskelige aspekt kommet med ind i køre-hvile-tidsreglerne", siger administrerende direktør Jacob Christian Nielsen fra ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport.
"Dommen i den såkaldte 'Tommy-sag' har principiel betydning og er et skridt fremad i retning af en mere fleksibel og pragmatisk tilgang" siger direktøren til Transportmagasinet.dk.

Chaufføren stod til en bøde på 5.000 kr. samt en betinget frakendelse af kørekortet, fordi han havde brugt 50 sekunder af sin hviletid på at flytte sin vogn, der stod i vejen hos en kunde. Tidsforbruget blev registreret som to minutter, og dermed havde han overtrådt køre-hvile-tidsreglerne.

Sagen har kørt både i byret, landsret og blev fredag afsluttet i Højesteret med frifindelse. En ud af de fem dommere var dog imod kendelsen.

"Fornuften har sejret i denne sag, og nu håber jeg, at dommen kan smitte af fremadrettet", siger Jacob Christian Nielsen til Transportmagasinet.dk. "Selvfølgelig skal overtrædelser have konsekvenser, men sanktionerne skal stå mål med transportbranchens virkelighed, hvor det i dagligdagen kan være svært at overholde reglerne 100%, nuancerne skal med", siger ITD-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078