23948sdkhjf

DF: Der er brug for en vejkontrolenhed

Dansk folkeparti vil have mere og bedre kontrol på de danske veje og opfordrer transportministeren til at kigge mod Tyskland.
Trafikordfører Kim Christiansen, dansk folkeparti, er stærkt foruroliget over omfanget af ulovlig cabotagekørsel på de danske veje. Han bakker op om store dele af vognmandsbranchens opfordring til politikerne om, at aktivere den såkaldte nødbremse og suspendere reglerne i seks måneder for bl.a. at give politikerne arbejdsro og bedre mulighed for at danne sig et overblik over situationen og udarbejde et sæt nye mere retfærdige regler for cabotagekørsel. Men regler alene kan ikke gøre det, der skal også være nogen til at håndhæve dem, lyder det fra trafikordføreren.

- Problemet er, at der er alt for lidt kontrol og alt for få ressourcer, siger han til transportmagasinet.dk. Politiet i dag har ikke en chance for at gøre op med det her snyderi.

Retter blikket mod Tyskland

- I Tyskland har man jo BAG (Bundesamt für Güterverkehr). Det er en egentlig vejkontrolenhed, som ikke laver andet end at køre rundt på vejene og kontrollere, at folk overholder køre-hviletidsregler, betaler vejafgifter og ikke kører ulovlig cabotage. Jeg tror på, at hvis vi skal have helt styr på, at der ikke foregår ulovligheder på de danske veje inden for transportsektoren, så er vi nødt til at lave en egentlig kontrolenhed. Fordi politiet har ikke resssourcer til at løfte den her opgave.

I de kommende ændringer til godskørselsloven som i øjeblikket behandles politisk vil man bl.a. give politiet mulighed for at tilbageholde køretøjer.

- Det er et lille skridt i forhold til at give politiet nogle flere sanktionsmuligheder. Men det øger ikke antallet af betjente på vejene. Jeg mener, at der er et udtalt behov for, at vi får en bedre kontrol. Og sådan et BAG det ville være perfekt, siger Kim Christiansen til transportmagasinet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156