23948sdkhjf

VW sikrer Scania-medarbejdere

Volkswagen har indgået en aftale med Scanias fagforeninger om at sikre beskæftigelsen i Sverige.
* Hovedkvarteret forbliver i Södertälje.

* Produktionen vil ikke blive flyttet.

* Forskning og udvikling vil fortsat foregå i Sverige.

Det er nogle af de forsikringer, som VW-ledelsen giver for at få de sidste cirka 40 procent af aktierne i Scania.

Tilbuddet om 200 kr. pr. aktie udløber den 25. april, og mens svenskerne er gået i tænkeboks har VW ikke ligget på den lade side.

Volkswagen Aktiengesellschaft, de svenske fagforeninger hos Scania og Volkswagen Global samarbejdsudvalg har underskrevet en aftale med henblik på at sikre beskæftigelsen på Scanias driftssteder. Den vil træde i kraft, når VW's bud på Scania får en "lykkelig afslutning," som VW formulerer det i en pressemeddelelse.

Aftalens indhold

Aftalen med fagforeningerne bestemmer:

* at produktionen ikke kan flyttes uden godkendelse af de ansatte,

* at selskabets hovedkontor vil forblive i Södertälje,

* at forskning og udvikling som helhed vil forblive der,

* og at Scanias medarbejdere vil blive involveret i alle væsentlige beslutninger inden for Volkswagen-koncernen, som vil kunne påvirke virksomhedens strategi i lastvognsbranchen.

Fagforeningerne: Vi står bag Scania

- Vi står et hundrede procent bag Scanias medarbejdere og arbejdspladser, siger Volkswagen adm. direktør (CEO) Martin Winterkorn, som suppleres af Bernd Osterloh, der er formand for Volkswagen Groups samarbejdsudvalg.

- For Scania som virksomhed og for medarbejderne, er den planlagte transaktion attraktiv. Scania får de bedste muligheder for at fortsætte sin succes som selvstændigt brand med unikke køretøjer, enestående tjenesteydelser og førende teknologier.

Scania vil forblive Scania

- For VW's samarbejdsudvalg er det vigtigt, at vores kolleger på Scania kan være sikre på, at deres virksomhed kan se en lys fremtid i møde, fortsætter formanden for samarbejdsudvalget.

- Aftalen garanterer, at Scania vil forblive at være Scania. Vi ser frem til at intensivere mere end ti års tæt samarbejde med vores kolleger på Scania.

- VW har forsikret medarbejderne på Scania, MAN og Volkswagen, at de får medbestemmelse vedrørende VW's integrerede lastbil-virksomhed. Medarbejderne bliver involveret i den overordnede strategi og i de kommende investeringer, slutter Bernd Osterloh.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125