23948sdkhjf

Færre udflagede lastbiler

På to år er antallet af danskejede lastbiler på udenlandske nummerplader faldet med 5,3 procent. Tyske nummerplader fører an i faldet.
Det bekræfter den årlige særtælling af udflagede biler, foretaget af ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport. Tællingen foregår som en rundringning til samtlige danske transportvirksomheder med lastbiler indregistreret i udlandet - både medlemmer og ikke-medlemmer af brancheorganisationen.

I alt 3.252 danskejede lastbiler har p.t. en udenlandsk nummerplade. Det er 1,4 procent færre end sidste år og 5,3 procent færre end 2012.

Færre biler i Tyskland

Det er især i Tyskland, at danske vognmænd har færre biler indregistreret. På blot to er år antallet af danskejede lastbiler faldet med 14 procent i nabolandet mod syd. I forhold til rekordåret 2008 er faldet i Tyskland på 20 procent. I alt har danske vognmænd i dag 1.499 lastbiler på tysk nummerplade.

- Udflagningen sker for at kunne konkurrere på det internationale marked, og her bliver konkurrencen stadigt hårdere. Der er ingen tvivl om, at det især er lastbiler og chauffører fra Østeuropa, der svinger taktstokken internationalt, og det er i det lys, vi ser faldet i udflagningen til Tyskland, siger Poul Bruun, der er erhvervspolitisk chef i ITD.

Udflagning før finanskrisen

ITD’s tællinger viser, at det især var i årene frem til finanskrisen i 2008, at udflagningen af lastbiler tog fart. Siden 2008 er den samlede bestand af udflagede lastbiler dalet med 9,6 procent.

Selv om udflagningen ikke samlet er i vækst, vokser antallet af danskejede biler i flere af de østeuropæiske lande med Polen og Litauen i spidsen – men langsommere end faldet i andre lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093