23948sdkhjf

Kun 600 liter diesel

Her er de gældende norske toldregler for indførsel af mere end 600 liter diesel i lastbil til Norge.
På foranledning af ønske fra medlemmer har DTL fremskaffet informationer fra det norske toldvæsen, som præciserer de gældende regler for indførslen af mere end 600 liter diesel i lastbil til Norge.

Til fremdrift

De norske toldmyndigheder oplyser i den forbindelse, at: * Ved indførsel af et køretøj til Norge kan køretøjet told- og afgiftsfrit indføre 600 liter brændstof i dets normale brændstoftanke.

Forudsætningen for denne told- og afgiftsfritagelse er, at brændstoffet anvendes direkte til køretøjets fremdrift og til drift af et eventuelt kølesystem, som er en del af køretøjet.

* Derudover kan der medbringes 10 liter brændstof på en godkendt reservebeholder.

All inclusive

Hvis køretøjet har et kølesystem som en permanent del af køretøjet, vil den totale told- og afgiftsfrie mængde brændstof på køretøjet ikke kunne overstige 600 liter, uanset om brændstoffet kun anvendes til selve fremdriften af motorkøretøjet, til drift af kølesystemet eller til begge dele.

Det betyder, at det er uden betydning, om indholdet i én tank bruges til både fremdrift og kølesystemet, eller om der er separate tanke, hvor indholdet i en tank bruges til fremdrift, mens indholdet i den anden bruges til kølesystemet.

Alt over 600 liter fortoldes

Hvis der indføres mere end 600 liter brændstof i motorkøretøjets brændstoftanke, skal den overskydende mængde fortoldes, dvs. at afgifter skal betales ved indførslen.

Det betyder, at chaufføren skal passere grænsen, hvor toldvæsenet er placeret og uopfordret deklarere brændstoffet for toldvæsenet.

Deklareringen sker ved fremlæggelse af en tolddeklaration RD 0016 eller RD 0018, der kan hentes på det norske toldvæsens hjemmeside.

Der skal betales

* særafgifter (punktafgifter) og

* moms for brændstoffet ved indførslen.

Momsen beregnes af værdien af brændstoffet og det totale særafgiftsbeløb. Momssatsen er 25 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086