23948sdkhjf

Dykkere finder flere lig i koreansk færge

Antallet af døde er nu oppe på 150. Dykkere famler sig frem efter flere omkomne inde i færgen.
Det officielle dødstal efter færgekatastrofen i Sydkorea er nu oppe på cirka 150, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Dykkere har natten til onsdag dansk tid fundet yderligere godt 30 lig under gennemsøgningen af færgen, der kæntrede og sank for præcis en uge siden.

Hovedparten af de nye lig er fundet på færgens tredje og fjerde dæk. Mange af de savnede menes at være blevet indespærret i skibets cafeteria på tredje dæk.

Kun 174 personer af de i alt 476 personer om bord er reddet. De øvrige menes at være druknet i forbindelse med, at færgen tippede over og lagde sig om på siden cirka 20 kilometer fra kysten.

339 af passagererne var skoleelever og lærere på vej på udflugt.

- Det er svært at være modig, når vi støder på lig i det mørke vand, siger Hwang Dae-sik, en af de mange dykkere, til Reuters.

212 både, 34 luftfartøjer og 550 redningsarbejdere deltager i aktionen, som fortsætter i døgndrift, hvis vejrforholdene tillader det.

Sigtbarheden for dykkerne i det iskolde vand inde skroget på færgen er nogle få centimeter, og de må derfor føle sig frem efter omkomne i mørket.

En for hurtig vending menes at være årsag til ulykken, der er den største maritime katastrofe i Sydkorea i 21 år.

/ritzau/Reuters
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547