23948sdkhjf

Transportsektor i beskeden fremgang

En ny analyse af 1.776 regnskaber fra de danske transportvirksomheder vidner om en beskeden økonomisk fremgang i sektoren.
53 procent af de undersøgte virksomheder tjente flere penge i seneste regnskabsår end i forrige, og samlet set stiger indtjeningen med 13 procent.

Bag analysen står Spar Nord, som på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk har analyseret udviklingen i de 1.776 regnskaber, som landets transportvirksomheder indtil videre har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år, og som alle rummer mindst fem års historik fra virksomhedens drift.

Status quo

- Det er naturligvis positivt, at flertallet af de undersøgte transportvirksomheder i dag tjener flere penge, men det er bestemt ikke nogen prangende fremgang, vi er vidne til, lyder det fra aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- Når 47 procent af de undersøgte virksomheder oplever en tilbagegang i indtjeningen, så vidner det om en branche, der bredt set er i status quo.

- Sådan har tilstanden i øvrigt været i flere år, tilføjer han med henvisning til, at der i de seneste fem år har været en ligelig fordeling af transportvirksomheder i indtjeningsmæssig fremgang henholdsvis tilbagegang.

DTL genkender billedet

i DTL genkender cheføkonom Morten Pernø billedet af en svag, men trods alt positiv udvikling i sektoren.

- Vi kan blandt andet pege på den øgede internethandel som en del af forklaringen på, at virksomheder inden for post- og kurertjenester oplever fremgang, uddyber Morten Pernø med henvisning til Danske Vogmænds egen konjunkturundersøgelse.

- Ser vi generelt på vognmændenes indtjening, er den kun blevet svagt forbedret siden lavpunktet i 2009. Forbedringen skyldes ikke mindst, at beskæftigelsen er blevet tilpasset den lavere efterspørgsel, lyder det afsluttende fra Morten Pernø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111