23948sdkhjf

Horsens som EU-transportcenter

Erhvervschef glæder sig over, at Horsens - som ét af syv danske transportcentre - nu er med i EU’s strategi omkring transportudvikling.
- Medlemskabet af Foreningen af Danske Transportcentre har nu båret frugt. Vi er blevet hørt helt nede i EU, fortæller erhvervschef Torben Busk fra BusinessHorsens.

EU har netop vedtaget ny strategi for de vigtigste transportkorridorer og transportcentre på de europæiske veje og de europæiske jernbaner. Og Horsens er med i den strategi.

- Det betyder også, at vi har større mulighed for EU-baseret medspil og medfinansiering i forhold til logistik- og transportområdet, vurderer Torben Busk.

Ønsker EU-rasteplads

"Unionens retningslinjer for udvikling af det transeuropæiske transportnet" giver Horsens nogle muligheder, som det er op til Kommunen selv at udnytte.

BusinessHorsens har ved flere lejligheder slået til lyd for, at der i forbindelse med den nye motorvejstilslutning ved Hatting overvejes at etablere en EU-sikret rasteplads. Det er vigtigt, at vi beskytter godset, men det er lige så vigtigt, at vi passer på chaufførerne, har opfordringen flere gange lydt fra BusinessHorsens.

Dialog efter sommerferien

- Vi har i maj skrevet til Horsens Kommune og fortalt om EU’s beslutning og opfordret til, at vi får en dialog omkring udvikling af vores lokale logistikcentre, fortæller Torben Busk. Vi forventer en snak om mulighederne efter sommerferien.

Horsens har allerede én gang vist, at et langsigtet og målrettet fokus på transport har båret frugt. Horsens er i dag et af Danmarks allerstørste transport- og logistikcentre. Nu er rammerne skabt for yderligere udvikling og måske mange nye arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078