23948sdkhjf

Horsens ønsker lokal produktion af toldpapirer

Da BusinessHorsens for godt et år siden indgik en aftale med Håndværksrådet om udfærdigelse af toldpapirer, de såkaldte ATA-Carnet’er, var de ikke klar over at behovet var så stort. Nu vil man gerne udvide servicen til også at omfatte EUR-1 dokumenter.
Toldpapirer skal være i orden

Når en virksomhed skal have varer med til en messe i Norge, eller tømreren fylder sin varevogn med værktøj for at arbejde i Oslo, skal de have toldpapirerne i orden.

I alle de tilfælde, hvor en virksomhed bevæger sig udenfor EU med varer eller værktøj, kræver det toldpapirer. Blandt nærmarkederne er hverken Norge eller Schweiz medlemmer af EU.

- Særligt august er en travl periode, fortæller erhvervskonsulent Preben Knoth fra BusinessHorsens.

- Der mange messer og udstillinger i Norge i august og september. Vi kan også mærke, at mange danske håndværkere har jobs i olielandet mod nord.

Klarer det lokalt

- I dag klarer BusinessHorsens selv den opgave med udfærdigelse af toldpapirerne. Vi kan levere en hurtig og god service. Især når tingene haster - og det gør de faktisk i en hel del tilfælde - kan der spares vigtig tid ved, at virksomheden selv kan afhente dokumenterne lokalt.

Preben Knoth roser i denne forbindelse samarbejdet med Horsens Håndværker & Industriforening, som har været en aktiv medspiller i forbindelse med etableringen af den lokale told-service.

Vil udvide servicen

BudinessHorsens vil gerne udvide sin told-service til også at omfatte de særlige oprindelsesdokumenter, EUR-1.

- Dem vil vi meget gerne kunne producere og afstemple lokalt, siger erhvervschef Torben Busk, BusinessHorsens.

- Det har vi endnu ikke fået lov til. Her er virksomhederne fortsat henvist til at køre tur/retur til Toldcentret i Århus. Det er fuldstændig urimeligt og spild af tid. Men indtil videre er vi ikke kommet igennem med dette ønske, siger erhvervschefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126