23948sdkhjf

DTL retter misforståelse om chaufføruddannelse

DTL understreger, der ikke er specielle uddannelseskrav for chauffører, der kører special- eller sværgodstransport.
Baggrunden for DTL’s præcisering af dette faktum er, at et dansk lastbilmedie i sidste uge bragte en historie om en særtransport, der var blevet standset ved en politikontrol. Chaufføren opfyldte tilsyneladende ikke de "obligatoriske uddannelseskrav". Derfor blev transporten stoppet.

Artiklen har fået flere af DTL’s medlemmer til at henvende sig for at høre nærmere om de "obligatoriske uddannelseskrav."

Kun krav om kørekort

- De eneste krav til chaufføren er, at han/hun skal have de nødvendige kørekort og have bestået den nødvendige EU-kvalifikationsuddannelse, svarer DTL.

Det er altså ikke nødvendigt med yderligere uddannelse for at en chauffør kan køre special- og sværgodstransport.

Regler for kørekort

- Hvis chaufføren har taget kørekort før 2009, er der en indfasningsordning, hvor der inden udløbet af indfasningsordningen skal gennemføres et obligatorisk efteruddannelseskursus for at få chaufføruddannelsesbevis (blå kort).

- Hvis man har taget kørekort efter 2009, skal man have gennemført EU-kvalifikationsuddannelsen.

- Hvis man har en underskrevet lærekontrakt som chauffør, udsteder skolen et bevis som dokumentation for, at lærlingen er i gang med uddannelsen og derfor har dispensation for kravene, indtil man har bestået uddannelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11