23948sdkhjf

Mager finanslov på transportområdet

Regeringens finanslovsforslag for 2015 lader ikke pengegaver regne ned over de områder, som har transporterhvervets interesse.
Det mener DTL’s erhvervspolitiske chef Ove Holm.

- Finanslovsforslaget nævner kun den såkaldte fremkommelighedspulje, der skal fremme initiativer, der kan forbedre fremkommeligheden på de centrale bane- og vejforbindelser.

- Disponering af puljen fremgår af tidligere års finanslove, lyder det kortfattet. Der er altså ikke afsat yderligere midler af, konstaterer DTL-chefen, som er skuffet over, at det oprindelige ITS-udviklingsforum, der skal sikre gennemførelse af intelligente trafiksystemer, ikke vil blive videreført.

- Dermed er indsatsen for fremkommeligheden formentlig overladt til udmøntningen af aftalen i den grønne transportkreds på i alt 2,5 milliarder kroner. De skal primært anvendes til investeringer på statsvejnettet.

Grøn indsats

Til gengæld opretter regeringen en Grøn innovationspulje til grøn innovation på i alt 80 millioner kroner.

Disse penge skal gå til udvikling af miljø- og klimavenlige teknologier i små og mellemstore virksomheder. Desuden oprettes der et grønt innovationsforum, der skal levere input til regeringen.

Social dumping

Initiativerne til modvirkning af social dumping videreføres frem til 2017. Der er afsat midler til en styrket og forbedret myndighedsindsats. Dette følger dog allerede af den politiske aftale mellem regeringen, V og K tilbage fra 2013.

Arbejdstilsynets bevilling er på den baggrund forhøjet med 27,1 millioner i 2015 og 28,1 millioner kroner årligt i 2016 og 2017. Indsatsen gennemføres i øvrigt i samarbejde med SKAT og politiet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203