23948sdkhjf

Sikker og grøn vejtransport 2013

Der tegner sig et positivt billede af trafiksikkerheden og af miljøområdet, når man kigger på Trafikstyrelsens årsrapport for køretøjsområdet 2013.
Årsrapporten redegør for udviklingen i vejtransport, regulering, godkendelse af køretøjer, tilsyn med syns- og omsynsvirksomheder og grøn transport.

Af rapporten fremgår det, at antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken er historisk lavt i 2013. Samtidig er antallet af personbiler støt stigende.

Antallet af vejtrafikulykker med personskade er 4 procent lavere i 2013 sammenlignet med 2012.

Antallet af ulykker alene med materiel skade er 2 procent højere.

Dermed er antallet af ulykker stort set det samme i de to år.

Flere dræbte

Antallet af dræbte i trafikken er med 189 dræbte i 2013 15 procent højere sammenlignet med 2012, hvor der var 167 trafikdræbte. Det er især et højere antal i maj, juli og december 2013, der spiller ind. Sammenlignet med tidligere år er der dog stadig tale om et historisk lavt antal dræbte i 2013.

Danmark hører dermed stadig til blandt de EU lande, der har færrest dræbte målt i forhold til befolkningens størrelse, om end der er en relativt høj procentuel stigning i antallet af dræbte fra 2012 til 2013. Dette skal imidlertid også ses på baggrund af, at der er tale om relativt små tal, hvor selv små ændringer er ensbetydende med forholdsvis store procentuelle udsving. Antallet af tilskadekomne i trafikken er 5 procent lavere i 2013 end i 2012.

Kampagne virkede

På miljøområdet viser redegørelsen, at kampagnen "Kør Grønt - alt andet er helt sort" har skabt gode resultater. De grønne køreråd, der blev oplyst i kampagnen, har haft en markant kendskabsstigning hen over kampagnens levetid, og kampagnen blev af et eksternt konsulentfirma vurderet i 2013 til at have resulteret i en CO2-besparelse på 65.000–180.000 ton.

Årsrapporten peger også fremad på Trafikstyrelsens kommende aktiviteter indenfor køretøjsområdet, og i den forbindelse er der særligt fokus på forberedelsen af styrelsens risikobaserede tilsyn med synshaller, som blev iværksat 1. januar 2014.

Der er også ekstra fokus på arbejdet med forebyggelse af højresvingsulykker. Effekten af begge disse aktiviteter vil dog først vise sig over de næste år.

Læs hele rapporten

Har du lyst til at læse hele Trafikstyrelsens årsrapport 2013, kan du gå ind på Trafikstyrelsens hjemmeside eller benytte dig af dette link:

http://www.trafikstyrelsen.dk/~/media/Do...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094