23948sdkhjf

Maros Sefcovic vil forenkle cabotagereglerne

Siim Kallas afløser som transportkommissær, Maros Sefcovic, er indstillet på at gøre cabotagereglerne enklere og nemmere at håndhæve og efterleve.
- Vi må indføre en kultur, så chauffører og deres chefer overholder reglerne. Jeg ved godt, at cabotage er følsomt. Det udgør kun 2 procent, men vi må se på de socialt forbundne problemer, sagde Maros Sefcovic i EU-parlamentets høring tirsdag aften.

Sefcovic er fra Slovakiet og socialdemokrat, og har de seneste fem år været EU-kommissær for institutionelle anliggender og administration.

Han er udset til en ny periode som EU-kommissær, og EU-parlamentet - som står for høringen - var tilfreds med ham under høringen.

- De er en dygtig diplomat og lader til at være velforberedt og engageret, lød en kommentar fra et af EU-parlamentets medlemmer.

Maros Sefcovic oplyser til Transportmagasinet, at han ikke vil genåbne aftalen om dimensionsdirektivet, hvor et enkelt punkt er meget ømtåleligt, nemlig modulvognlastbiler.

Det spørgsmål havde han held med ikke at svare på, fordi spørgeren brugte lang tid til at stille tre spørgsmål. Spørgsmål og tilhørende svar skal afleveres inden for et bestemt antal minutter.

Det eneste skandinaviske indspark under høringen blev leveret af svenskeren Peter Lundgren fra Sverigedemokraterna, som selv er chauffør.

Han udråbte Maros Sefcovic til endnu en elite-politiker, som ikke ved, hvad der sker i transportbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11