23948sdkhjf

Minister på havnebesøg

Sveriges nye erhvervsminister, Mikael Damberg, besøgte Copenhagen Malmø Port.
Besøget fandt sted mandag i forbindelse med erhvervsministerens første besøg i Skåne, siden regeringens tiltræden.

Mikael Damberg mødtes med ledelsen for Copenhagen Malmø Port (CMP), hvor han viste stor interesse for virksomhedens investeringer i nye arbejdspladser og miljøvenlige transportløsninger.

Ved mødet præsenterede CMP’s adm. direktør Johan Röstin fremtidsplanerne for havneområderne på såvel den svenske som den danske side.

Investeringer er nødvendigt

- Hvis søfarten skal kunne udgøre en større del af transportsystemet, er det nødvendigt med investeringer i infrastrukturen - fremfor alt på land i form af bedre jernbanetilslutninger til havnen. Konkret handler det om at forbinde havnen i Malmø med de primære banestrækninger til godstransport samt om at opgradere jernbanekapaciteten over Øresundsbroen, sagde Röstin.

- Jeg håber, at ministeren vil overveje de muligheder, som søfarten og havnene tilbyder for at skabe et bæredygtigt transportsystem. Vi ser naturligvis gerne, at den nye svenske regering tager initiativ til, at der sker en nødvendig udbygning af jernbanen, så CMP i endnu højere grad kan bidrage til såvel miljøet som bedre betingelser for erhvervslivet.

Syv vigtige havne i Danmark og Sverige

EU-landene har sammenlagt 1.800 kommercielle havne, og 80 af disse havne er af EU klassificeret som Core Ports med særligt stor betydning for den økonomiske vækst.

CMP er en af fem Core Ports i Sverige (og to Core Ports i Danmark).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081