23948sdkhjf

Brændstofbesparelse finansierer køb af lastbil

Ribe Biogas købte to nye Scania lastbiler i august. Til december følger endnu én i et køb, som finansieres af brændstofbesparelsen på de to første.
Regnestykket, som Claus L. Mikkelsen, direktør i Ribe Biogas, har stillet op, ser således ud:

15 pct. mindre brændstofforbrug = 20.000 liter diesel eller omkring 175.000 kr. sparet om året.

- Kørslen hos os er noget af det hårdeste, lastbilerne kan udsættes for. De kører altid med fuld last, 35 ton, og de kører for det meste på små veje og ofte på grusveje. Desuden bremser og accelererer de hele tiden, forklarer chauffør Jørn Bonnichsen.

- Ribe Biogas har et samlet årligt brændstofforbrug på 1,2 millioner kroner, og chaufførerne har en nøglerolle i bestræbelserne på at spare brændstof.

Scania Driver Support

Ribe Biogas har købt computersystemet Scania Driver Support, der giver informationer til chaufføren under kørslen. Chaufføren lærer at blive bevidst om brændstofforbruget og ændre adfærd, så de værste unoder bliver udryddet. Det hjælper chaufføren til at køre økonomisk.

- Ved for eksempel at rulle det sidste stykke hen til et lyskryds med en totalvægt på 52 ton giver en besparelse, der kan mærkes, pointerer Claus L. Mikkelsen.

- Desuden får vi en ugerapport, der viser, hvor bilerne har kørt, om der er overskridelser af hastighed, CO2-udslip, forbrug af brændstof osv.

Følger kørselsmønster

Vi kan følge chaufførens kørselsmønster fra uge til uge. Det giver et grundlag for en snak om, hvad der kan gøres bedre med det formål at reducere dieselforbruget, siger direktøren i Ribe Biogas, som også er opmærksom på, at kørselsmønstret er forskelligt fra chauffør til chauffør.

- En chauffør kører måske lange ture, mens en anden kører mange småture på grusvej. Det kan gøre en stor forskel. Men uanset det, så skal der være fokus på økonomisk kørsel – og det har vi fået gode resultater med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094