23948sdkhjf

Vognmændene skal blande sig i sikkerhedsdebatten

Sikkerheden på vejene er utrolig vigtig, og ITD følger området tæt. Chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens er netop kommet hjem fra en trafiksikkerhedskonference i EU.
EU-konferencen handlede teknologier, der kan beskytte de bløde trafikanter i trafikken. En lang række danske og europæiske aktører deltog inden for industri, myndigheder, cyklistforbund, miljøorganisationer og brancheforeninger.

Der var ikke ret mange vognmandsorganisationer til stede, selv om debatten i høj grad handlede om lastbiler.

- Det er ærgerligt, siger Jørn-Henrik Carstens, der som chefkonsulent i ITD deltog i konferencen.

- Som organisation for den danske vejgodstransport har vi en vigtig rolle i dette arbejde. Vi kender chaufførens og vognmandens hverdag. Vi har en viden, som vi kan dele og diskutere med de andre aktører, som typisk var repræsentanter for myndigheder, industri, cyklister og miljøfolk.

Vigtigt at deltage i debatten

- Vi er også godt orienterede om de teknologier, der skal hjælpe chaufføren med at færdes sikkert i trafikken. Det er vigtig viden, som skal med ind i debatten og det efterfølgende lovarbejde.

Alle de forskellige aktører har hvert deres syn på vejsikkerhed. Derfor er det vigtigt, at vognmandsorganisationer kommer til disse møder, og at vi står sammen.

Vidensdeling

- Vi kommer længst ved at dele vores viden med alle parter i sagen, lige fra dem der cykler til dem, der dagligt fragter gods rundt på de danske og europæiske veje. siger Jørn-Henrik Carstens.

- Hvis vi får spredt så meget af vores viden som muligt, sikrer vi, at sikkerheden er i højsædet og at der er enighed om reglerne. Hvis uheldet er ude, er det nemlig vigtigt, at alle involverede parter får en ordentlig og fair behandling. Vidensdeling et vigtigt element i at øge trafiksikkerheden og retssikkerheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078