23948sdkhjf

Dækket der ikke punkterer

Michelin starter produktion af det "luftløse" dæk, Tweel.
Et dæk, der aldrig bliver fladt. Det er den revolutionerende opfindelse bag Michelins Tweel-dæk, som snart vil trille ud af virksomhedens nye fabrik i South Carolina, USA.

Dækket hedder Michelin X Tweel Airless Radial Tire. Det gør op med det klassiske dæks udformning, hvor dæk og fælge er adskilt.

Tweel-dækket består af en fast ydre dækskal, der er fast forbundet til et center via fleksible og deformerbare polyurethane-eger. I modsætning til normale dæk har Tweel-dækket ingen luft. Dermed løser dækket problemet med punkteringer for køretøjer inden for brancher som for eksempel bygger, anlæg, landbrug og transport.

Starter med plæneklippere

Michelin X Tweel kommer i to udførsler, SSL og Turf. I starten vil de blive leveret originalmonteret på John Deere’s ZTRAK 900 plæneklippere.

Tweel er det første kommercielle, luftløse radialdæk. Det vil i starten blive tilbudt kunder i segmentet "low speed" køretøjer som plæneklippere mm.

- Herefter vil dækket blive tilbudt industrier, der efterlyser dæk-løsninger, som bidrager til produktivitet, sikkerhed og bundlinie, forklarer Ralph Dimenna, der er udviklingschef på Michelins nye Tweel-fabrik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078