23948sdkhjf

Charter-succes i Billund

I Cargo Center Billund ser man charterflyvninger som den store succes, nu hvor den traditionelle import og eksport har stagneret.
Af Jesper B. Nielsen

Året startede med fuldt skrald både på import- og eksportsiden. Siden løjede importen noget, mens eksporten stadig var stærk. Også den endte noget svagt i oktober og november.

Sådan beskriver fragtchef Jan Ditlevsen luftfragtsåret i Billund - næsten som om det var aktiekurser.

- Når vi kommer hen til årsskiftet, tror jeg, at det vil være statusquo sammenlignet med 2013. Det kan vi kun være tilfredse med i det marked, vi har. Den europæiske økonomi har svært ved at komme i gang. Det smitter af på luftfragten.

- Nu må vi se, hvordan det vil gå i 2015. Der er flere i branchen, som er optimistiske. Jeg håber de får ret.

Charter

Mens den traditionelle luftfragt har skuffet, har Billund Lufthavn haft et godt charter-år.

- Vi har haft over 40 charterfly i år med forsendelser så som levende dyr, maskiner, dele til olieboreplatforme og vindmølledele. Vi har også haft en del specialfly ud af Billund til blandt andet Vestafrika med udstyr til at bekæmpe Ebola-epidemien. Forleden fløj vi en hel isolationsstue til Liberia for Beredskabsstyrelsen. Det er udstyr til det internationale lægepersonale, så de kan få en ordentlig hygiejne. Det er udstyr til at vaske, desinficere og isolere mennesker.

- Siden september har vi haft seks-syv sådanne ebola-flyvninger, der foregår i store Boeing 747 charterfly.

- Det er operationer der haster, og det er vi gode til i Billund. Vi arbejder 24 timer i døgnet. Vi bliver ved, indtil flyet letter. Vi kan tage sådan et fly med en times varsel, fordi vi er meget fleksible. Vi kan tilpasse vores produktion, så vi kan prioritere sådan en flyvning.

Outsourcing i vækst

En af de afdelinger i Cargo Center Billund, som virkelig har oplevet vækst, er Outsourcing. Afdelingen tilbyder luftfragtspeditørerne at håndtere deres flygods.

- Det er "value added service" for speditørerne, forklarer Jan Ditlevsen.

- Vi samarbejder fast med 50 luftfragtspeditører, og der kommer nye kunder hele tiden. Succesen hænger måske sammen med, at Outsourcing netop har fået sin egen terminal på 3800 kvadratmeter. Afdelingen har også deres egen screening. Op imod en tredjedel af det gods, der kommer igennem Billund Lufthavn, kommer via Outsourcing, som nu er oppe på at have 20 ansatte, slutter fragtchefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078