23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2015/S 094-171438
Offentliggjort
18.05.2015
Udbudstype
Udbud efter forhandling

Udbyder

Midttrafik

Midttrafiks 42. udbud - Silkeborg bybusser


Midttrafik

Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed

Tjenesteydelser

Direktiv 2004/17/EF

Del I: Ordregiver

I.1) Navn, adresser og kontaktpunkt(er)

Midttrafik
Dansk
Søren Nymarks Vej 3
8270 Højbjerg
DANMARK
Telefon: +45 87408200
Mailadresse: busudbud@midttrafik.dk
Fax: +45 87408201

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse for ordregiveren: www.midttrafik.dk

Elektronisk indsendelse af bud og ansøgninger om deltagelse: https://www.ethics.dk/asp4/qualify/mt_0142_20150414.nsf

Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter til et dynamisk indkøbssystem) fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)

I.2) Hovedaktivitet
Transport med bybane, sporvogn, trolleybus eller bus
I.3) Kontrakt indgås på andre ordregiveres vegne
Ordregiveren indkøber på andre ordregiveres vegne: nej

Del II: Kontraktens genstand

II.1) Beskrivelse
II.1.1) Ordregiverens betegnelse for kontrakten:
Midttrafiks 42. udbud — Silkeborg bybusser.
II.1.2) Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne
Tjenesteydelser
Tjenesteydelseskategori nr. 2: Landtransport [2], herunder sikkerhedstransport og kurérvirksomhed, undtagen postbesørgelse

NUTS-kode DK04

II.1.3) Oplysninger om offentlig kontrakt, rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Bekendtgørelsen vedrører en offentlig kontrakt
II.1.4) Oplysninger om rammeaftale
II.1.5) Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene:
Midttrafiks 42. udbud omfatter udbud af 16-17 bybusseri Silkeborg fordelt på ca. 60 000 køreplantimer.
II.1.6) CPV-glossaret (common procurement vocabulary)

60112000, 60130000

II.1.7) Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb
Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: ja
II.1.8) Oplysninger om delaftaler
II.1.9) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2) Kontraktens mængde eller omfang
II.2.1) Samlet mængde eller omfang:
16-17 bybusser fordelt på ca 60 000 køreplantimer.
II.2.2) Oplysninger om optioner
II.2.3) Oplysninger om forlængelse
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Antal gange, der er mulighed for forlængelse: 2
Hvis der er tale om kontrakter, der kan forlænges: forventet tidsramme for efterfølgende udbud:
måneder: 144 (fra tildeling af kontrakten)
II.3) Kontraktens varighed eller frist for dens opfyldelse
Varighed i måneder: 96 (fra tildeling af kontrakten)

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Kontraktbetingelser
III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:
Der skal stilles anfordringsgaranti på 100 000 DKK pr. kontraktbus. Tildelingen er betinget af garantistillelse indenfor den i udbudsmaterialet angivne frist.
III.1.2) De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:
Kontraktens betalingssatser reguleres hver måned efter udviklingen i det fælles omkostningsindeks for trafikselskaberne i Danmark for den pågældende måned i forhold til omkostningsindekset for november 2014. Der reguleres endvidere for kørselsomfang og busantal. Se nærmere i udbudsmaterialet.
III.1.3) Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:
Kontrakten kan indgås med såvel enkeltpersoner som med et selskab eller en anden juridisk enhed.
III.1.4) Andre særlige vilkår:
Der gælder særlige vilkår for opfyldelse af kontrakten: nej
III.2) Betingelser for deltagelse
III.2.1) De økonomiske aktørers personlige forhold, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregister
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1) Ansøger skal opfylde kravene i busloven og dertilhørende bekendtgørelser. Dokumentation for, at de nødvendige tilladelser til at udøve erhvervsmæssig personbefordring foreligger eller kan udstedes, dokumenteres efter en i udbudsmaterialet nærmere beskrevet procedure.
2) Ansøger skal — i henhold til »Lov om begrænsning af skyldneres mulighed for at deltage i offentlige udbudsforretninger og om ændring af visse andre love«, nr. 336 af 13.5.1997 — afgive tro og love-erklæring vedr. ubetalt, forfalden gæld til det offentlige.
3) Ansøger skal medsende tro og love-erklæring om, at ansøgeren ikke befinder sig i én af de af direktiv 2004/18/EF artikel 45, stk. 1 og stk. 2, litra a-d anførte situationer. Befinder tilbudsgiveren sig i én af de i artikel 45, stk. 1 og stk. 2, litra a-d anførte situationer, vil tilbudsgiveren blive udelukket fra deltagelse i udbuddet.
III.2.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: For at sikre at ansøger har den rette finansielle og økonomiske formåen, skal ansøgeren for at komme i betragtning oplyse følgende:
1) Årsregnskab for de seneste to regnskabsår eller ledelsesattesteret erklæring med oplysning om ansøgers økonomiske nøgletal i form af:
— egenkapital i hvert af de seneste 2 regnskabsår
— soliditetsgrad i hvert af de seneste 2 regnskabsår
— omsætningen i hvert af de seneste 2 regnskabsår.
Det er et minimumskrav, at egenkapitalen har været positiv i begge de seneste 2 regnskabsår.
Er ansøger etableret inden for de seneste 2 år, skal ansøger alene sende årsregn-skab/ledelsesattesteret erklæring med oplysning om økonomiske nøgletal for seneste regnskabsår. Har ansøger endnu ikke afsluttet det første regnskabsår, vedlægges i stedet en revisorattesteret erklæring med oplysning om ovenstående økonomiske nøgletal.
Ansøgeren skal desuden afgive en erklæring om, i hvilken grad der er sket væsentlige ændringer i ansøgerens finansielle/økonomiske situation siden seneste regnskabsår.
Denne erklæring skal være udstedt af ansøgerens revisor, ansøgerens administre-rende direktør eller økonomichef under strafansvar efter straffelovens § 163. Erklæringen skal forholde sig til ansøgerens finansielle forhold i perioden fra det seneste regnskabsår og frem til datoen for udstedelsen af erklæringen. Erklæringen skal være udstedt specifikt til dette udbud og skal derfor være dateret efter datoen for offentliggørelsen af prækvalifikationen.
Erklæringen skal afgives, selv om der ikke er sket væsentlige ændringer i ansøgerens finansielle/økonomiske situation siden det seneste regnskabsår.
2) Såfremt ansøgeren agter at benytte underleverandører til udførelse af væsentlige dele af opgaverne omfattet af kontrakten og/eller ønsker, at underleverandørers eller andre virksomheders kompetencer medtages i forbindelse med vurderingen af prækvalifikationsansøgningen, skal ansøgningen indeholde en beskrivelse af sådanne underleverandører eller andre virksomheder.
Denne beskrivelse vedlægges som et bilag.
For at der kan lægges vægt på underleverandørers/andre virksomheders kompetencer ved vurderingen af prækvalifikationsansøgningen, skal ansøgningen desuden vedlægges en erklæring fra underleverandøren/virksomheden om, at underleverandøren/virksomheden stiller sine kompetencer til rådighed for ansøgeren. Erklæringen skal være udstedt specifikt til dette udbud og skal derfor være dateret efter datoen for udbuddets offentliggørelse. Erklæringen skal afgives ved, at Bilag E udfyldes og vedlægges ansøgningen
For at ordregiver kan lægge vægt på underleverandørers/andre virksomheders økonomiske og tekniske kapacitet ved vurderingen af prækvalifikationsansøgningen, bør ansøgeren endeligt vedlægge alle de i punkterne 5.1, 6.1 og 6.2 i prækvalifikationsbetingelserne krævede oplysninger for underleverandørers/andre virksomheders vedkommende.
Vedlægges oplysningerne ikke eller ikke fuldt ud for alle underleverandører/andre virksomheder, vil ansøgningen ikke være ukonditionsmæssig, men den manglende vedlæggelse af oplysninger kan have indflydelse på prækvalifikationsvurderingen.
3) Hvis ansøgningen om prækvalifikation indgives af et konsortium (sammenslutning af virksomheder), skal ansøgningen vedlægges en erklæring om direkte, ubegrænset og solidarisk hæftelse mellem alle deltagere i konsortiet, samt en bemyndigelse til en af deltagerne i konsortiet til ubegrænset at kunne forpligte de øvrige medlemmer af konsortiet ved sin underskrift. Erklæringen skal være udstedt specifikt til denne udbudsprocedure, og den må således ikke være dateret tidligere end datoen for offentliggørelsen af udbudsproceduren. Erklæringen, der skal underskrives af alle med-lemmer af konsortiet, vil eksempelvis kunne formuleres som følger:
»Undertegnede virksomheder erklærer hermed, at vi direkte, ubegrænset og solidarisk vil hæfte for det af konsortiet afgivne tilbud samt i tilfælde af en tildeling for opfyldelsen af aftalen. Samtidig bemyndiger vi [indsæt navn] til at indgå bindende aftaler på konsortiets vegne i forbindelse med afgivelse af tilbud.«
For de konsortiedeltagere, som ikke udfylder følgebrevet med tro og love-erklæringer på konsortiets vegne, vedlægges bilag D — tro og love-erklæringer for deltager i konsortie.
Samtlige de i punkterne 5.1, 6.1 og 6.2 i prækvalifikationsbetingelserne krævede oplysninger bør vedlægges for alle konsortiedeltagere.
Vedlægges oplysningerne ikke eller ikke fuldt ud for alle konsortiedeltagere, vil an-søgningen ikke være ukonditionsmæssig, men den manglende vedlæggelse af oplysninger vil medføre, at den pågældende konsortiedeltagers kompetencer ikke vil indgå i prækvalifikationsvurderingen.
Ovennævnte krav til konsortier gælder kun, hvor flere virksomheder i fællesskab ansøger om prækvalifikation og omfatter således ikke virksomheder, der skal fungere som underleverandør til en ansøger.
III.2.3) Teknisk kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1) Ansøgningen skal vedlægges en virksomhedsbeskrivelse.
2) Ansøger skal angive referenceliste over opgaver af tilsvarende omfang og kompleksitet, som ansøgeren har udført for andre offentlige virksomheder eller myndigheder de seneste 5 år. Angives der på listen referencer til fast rutekørsel skal omfanget heraf angives, f.eks. ved antal kontraktbusser og køreplantimer. Kørselsarten angives f.eks. som bybuskørsel, regionalkørsel, lokalkørsel eller skolekørsel. Kørsel, der nu udføres for Midttrafik, kan udelades.
III.2.4) Oplysning om reserverede kontrakter
III.3) Specifikke vilkår for tjenesteydelseskontrakter
III.3.1) Oplysninger om en bestemt profession
Udførelse af tjenesteydelsen er forbeholdt en bestemt profession: nej
III.3.2) Medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen
Juridiske personer bør anføre navne på og faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen: nej

Del IV: Procedure

IV.1) Type procedure
IV.1.1) Type procedure
Forhandling
Nogle ansøgere er allerede udvalgt (eventuelt som led i visse typer udbud med forhandling): nej
IV.2) Tildelingskriterier
IV.2.1) Tildelingskriterier
Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af de kriterier, som er anført i specifikationerne eller i opfordringen til at afgive bud eller til at forhandle
IV.2.2) Oplysninger om elektronisk auktion
Der vil blive anvendt elektronisk auktion:: nej
IV.3) Administrative oplysninger
IV.3.1) Sagsnummer hos ordregiveren:
1-23-4-210-1-14
IV.3.2) Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?
nej
IV.3.3) Vilkår for adgang til specifikationer og yderligere dokumenter
Skal der betales for dokumenterne?: nej
IV.3.4) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
12.6.2015 - 12:00
IV.3.5) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
dansk.
IV.3.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.3.7) Åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om EU-midler
Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
VI.3) Yderligere oplysninger:
VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne

Klagenævnet for Udbud
DK
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
2100 København Ø
DANMARK
Mailadresse: klfu@erst.dk
Telefon: +45 35291000
Internetadresse: www.klfu.dk

VI.4.2) Indgivelse af klager
Præcise oplysninger om klagefrist(er): Klager over udbuddet skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 45 kalenderdage efter, at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort. Senest samtidig med at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen. Klagen skal vedlægges et klagegebyr på 10 000 DKK. Ved klager over overtrædelse af EU's udbudsdirektiver indbetales dog et gebyr på 20 000 DKK.
VI.4.3) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
DK
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK
Mailadresse: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
12.5.2015

Send til en kollega

0.063