23948sdkhjf

Pas på svindel når du køber brugt motorkøretøj

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

Der findes utallige af eksempler på svindel i handler med brugte motorkøretøjer, og i de seneste år.

Flere og flere sager med  forgældede biler, tilbagespolede kilometertællere og biler, der bliver løjet i bedre stand, end de i virkeligheden er, dukker op i medierne

I stedet for at købe en splinterny lastbil eller firmabil, kan det være en god og sparsom idé, at se sig om efter brugte modeller. Dog har der i de seneste år været utallige af sager med bilsælgere og privatpersoner der har snydt og svindlet under en bilhandel.

Faktisk er der fundet tegn på kilometerfusk på 1840 køretøjer de seneste 7 dage. Hver uge bliver hele 529 køretøjer efterlyste af politiet, mens der stadig er pant/restgæld i hele 14 % af alle indregistrerede køretøjer.

Overvejer du at købe brugt lastbil eller firmabil i stedet for at købe en ny, dyr bil, skal du passe på med svindel på markedet. I denne artikel giver vi dig en række god råd, som du bør følge - så du kan sikre dig imod de brodne kar blandt bilsælgerne:

Undgå tilbagespolet kilometertæller
Der kan være snydt med kilometertælleren på alle typer af motorkøretøjer. Dette sker typisk ved, at bilforhandleren spoler kilometertælleren tilbage, så motorkøretøjet dermed kommer til at fremstå nyere og også mere attraktivt end den egentlig er. Skal du købe et brugt motorkøretøj er det derfor en god idé, at tage en række forbehold som kan sikre dig mod den tilbagespolede kilometertæller.

Først og fremmest kan du vende blikket mod synsrapporten. Sørg her for at tjekke motorkøretøjets tidligere synsrapporter på Tjekbil.dk. Har kilometertallet rykket sig siden den sidste synsrapport, eller har den dermed været stilstående? Hvis sidstnævnte er tilfældet, er der en god grund til, at være ekstra opmærksom. Dette kan nemlig betyde, at der er blevet fusket med kilometertælleren, og at den dermed er spolet tilbage for at bilen kan fremstå i bedre stand, end det egentligt er tilfældet.

Undgå at overtage en andens gæld
Hvis du overvejer at købe din næste motorkøretøj brugt, bør du altid være opmærksom på, om restgælden er indfriet. På Tjekbil.dk kan du undersøge, om der er restgæld i bilen inden du køber den. Er du ikke opmærksom på restgæld i køretøjet, kan du nemlig risikere at overtage restgælden når du køber din brugte bil – og hvad er mere irriterende end at købe sig til ekstra gæld?

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.091