23948sdkhjf

VM Tarm A/S modtager hæderspris for særlig lærlingeindsats

| Medlemsnyhed | Indrykket af VM Tarm a/s

Der bliver taget godt hånd om lærlingene hos VM Tarm - med både fast kontaktperson og mentorordning,

AF: EXPRESS EXPRESS2@JFMEDIER.DKPubliceret 05. april 2019 kl. 18:30

Tarm: Mandag på DI Midt Vests erhvervstræf bliver en ny pris for første gang uddelt. Det drejer sig om DI Midt Vests Praktikpladspris, og i år går den til Tarm-virksomheden VM Tarm A/S, som producerer tankvogne i rustfrit stål, lyder det i en pressemeddelelse fra DI Midt Vest.

Praktikpladsprisen går til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats, når det gælder uddannelsen af nye faglærte, og her er VM Tarm en oplagt vinder. Virksomheden har haft lærlinge i mange år, og i senere år er der blevet ansat flere og flere - i dag har VM Tarm 24 lærlinge. Og det er lige præcis den slags tendenser, vi har brug for, mener formanden for DI Midt Vest, Claus Arberg.

 
- Det er hos os, ude i virksomhederne, at ansvaret for at uddanne fremtidens faglærte ligger. Og der er absolut ingen tvivl om, at vi får brug for mange flere i årene, der kommer. Derfor er vi også nødt til at blive ved med at tage flere lærlinge ind, og her går VM Tarm forrest med fornemt eksempel, siger Claus Arberg, som også er direktør for Hvidbjerg Vinduet.

10 procent lærlinge
VM Tarm har ca. 250 ansatte, så lærlingene udgør ca. 10 procent af virksomhedens medarbejdere. Ud af de mange lærlinge er tre kvindelige - i en branche, der ellers er ret mandsdomineret. Der bliver taget godt hånd om alle lærlingene med både fast kontaktperson og mentorordning, som er med til at fastholde interessen i uddannelsesforløbet trods eventuelle bump på vejen. Alt dette kan kun lade sig gøre, fordi ledelsen prioriterer arbejdet med lærlinge højt - og det skal der til ifølge DI's regionale formand.

- Lærling og virksomhed har en stor fælles interesse i et godt forløb. Derfor er det så vigtigt, at virksomheden kaster sig aktivt ind i projektet, helt oppe på direktionsniveau - og at lærlingen ligeledes sørger for at få det maksimale ud af virksomhedens tilbud. Det er uden tvivl med til at nedbringe frafaldet og afgørende i forhold til at forme de dygtigste medarbejdere, siger Claus Arberg.

Se den orginale artikel her. 

Læs mere: 
Dansk industri Business artikel her.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VM Tarm a/s

Tværvej 25
6880 Tarm
Danmark
VM Tarm a/s

Send til en kollega

0.102