23948sdkhjf

Hvad er Narrowband IoT (NB-IoT) og hvornår skal man vælge det?

| Medlemsnyhed | Indrykket af DeltaM2M ApS

Narrowband IoT (NB-IoT) er et “Low Power Wide Area Network” (LPWA), en radioteknologistandard, som er udviklet til transmission af forskellige mobile dataservices.

NB-IoT udmærker sig ved at have en god signaludbredelse og er derfor velegnet til opgaver, hvor antennen er placeret inde i bygninger, i kældre, brønde eller tilsvarende. NB-IoT har til gengæld lav bråndbredde, dvs. lav datatransmissionshastighed.

Hvad er NB-IoT?
NB-IoT udfylder det tomrum, som ligger mellem mobilt bredbånd (3G, 4G) og netværk med kort rækkevidde, f.eks. Bluetooth, Wi-Fi og ZigBee netværk. Der findes forskellige LPWA-teknologier på markedet, f.eks. Sigfox, LTE-M1 og NB-IoT. De to sidstnævnte teknologier udbydes af de store teleselskaber. NB-IoT udmærker sig ved at have en god signaludbredelse og er derfor velegnet til opgaver, hvor antennen er placeret inde i bygninger, i kældre, brønde eller tilsvarende. NB-IoT har til gengæld lav båndbredde, dvs. lav datatransmissions-hastighed.

NB-IoT baserer sig på 4G-teknologi og er en global mobilstandard. Ved at vælge NB-IoT standarden, kan fremtidige løsninger kobles på samme netværk. Brugerne vil få samme grad af sikkerhed som det kendes fra mobilnettet i dag. Man kan lidt populært kalde NB-IoT for en moderne afløser af 2G netværket. Det er ikke hurtigt, men det er yderst stabilt. Netop derfor vil NB-IoT være meget velegnet til mange former for opkobling af IoT-udstyr.

Sammenligner man 4G-løsninger og NB-IoT dækker de meget forskellige behov. 4G er hurtigt og NB-IoT er langsomt. På NB-IoT er downloadhastigheden omkring 250 kbit/s, mens vi på 4G kan downloade med op til 300 Mbit/s. Så hastigheden på 4G er mange gange hurtigere, i dette tilfælde 1200 gange hurtigere end NB-IoT. Så hvorfor overhovedet overveje NB-IoT?

Hvornår skal man vælge NB-IoT?
En lang række applikationer overfører meget små datamængder. På tracking-løsninger er hastigheden underordnet. Et godt eksempel, hvor der er stor fordel ved at anvende NB-IoT, er ved tracking af en bil. Den skal med jævne mellemrum overføre information om bilens position til en central server. Det er meget få data og det vil for sådan en løsning være helt underordnet, med hvilken hastighed informationerne overføres. Det spiller ingen rolle om denne information sendes på 0,01 sekund eller 2 sekunder. Det vigtige er at data overføres korrekt og stabilt og at man har et netværk med god dækning. Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
DeltaM2M ApS

Kratbjerg 240
3480 Fredensborg
Danmark
DeltaM2M ApS

Send til en kollega

0.062