23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prinsessens Kvarter – et fleksibelt byggeri

Tak til Taulov Dry Port for at det er Team DS Flexhal, der efter hårdt arbejde og flere forhandlinger, er blevet udnævnt som vinder af det største projekt til dato ved Taulov Dry Port

Der er stor glæde hos DS Flexhal, ak83 arkitekter og Vognsen Rådgivende Ingeniører A/S, der sammen står bag vinderteamet for totalentreprisen Prinsessens Kvarter ved Fredericia.

49.300 kvadratmeter moderne lager- og logistikbyggeri vil om godt et år, stå klar til at dække den stigende efterspørgsel efter moderne lagerfaciliteter med central beliggenhed i Fredericia-området.

Det er et kendt samarbejde, da det samme team ligeledes har totalentreprisen på byggeriet af det 28.385 kvadratmeter store lager- og logistikcenter, som opføres i Taulov Dry Port for ét af Europas største landbrugsselskaber DLG. Dette projekt nærmer sig sin afslutning, og DLG kan se frem til indflytning i starten af det nye år.

Prinsessens Kvarter er et fleksibelt byggeri
Det generiske lager- og logistikbyggeri skal være fleksibelt og kunne tilpasses mange forskellige typer af kunder med forskellige ønsker til indretning. Lejemålene udlejes fra 2.000 kvadratmeter og over kortere og længere lejeperioder.

De enkelte dellejemål har flere indretningsmuligheder i form af indskudte kontor dæk. Med en frihøjde på 10,5 meter er der desuden lagt op til et funktionelt og tidssvarende byggeri, der er klar til at møde den stigende efterspørgsel i området omkring Taulov og Fredericia.

Det markante byggeri er opdelt i to enheder, hver med samme design og udformning, for at sikre et enkelt udtryk. Facaderne vil blive kendetegnede ved at have et mønster af fritlagte sorte sten, der brydes af striber med glat mørk beton. Dette giver bygningerne rytme på såvel lang som kort afstand. Mod den private ankomst er opdelingen i lejemål samt indgang tydeliggjort gennem vertikale vinduespartier. Med lyse rammer der strækker sig fra terræn og til taget, opbrydes den enkelte bygning i mindre volumener, hvor ankomst og ”wayfinding” gøres let.

Mod forpladsen kompletteres de mørke facader af detaljer i silvermetal – port huse, trapper, værn og vinduesrammer m.v. holdes alle i silvermetal. Denne harmoniske kontrast giver forpladsen liv, og de afdæmpede toner fremmer derudover lejeres mulighed for genkendelighed ved brug af farver i forbindelse med indgange og eventuelle logoer.

Landskabet omkring bebyggelsen domineres af omkransende volde med et kuperet organisk udtryk. De beplantes med høje græssorter samt vildengblandinger. Spredt omkring vil træer af navr og stilk eg være med til at skabe naturlige omgivelser for hele komplekset.

I løbet af konkurrencen har samarbejdet mellem DS Flexhal som totalentreprenør, ak83 arkitekter og Vognsen Rådgivende Ingeniører A/S været dynamisk og præget af høje faglige ambitioner. Der blev arbejdet til det sidste for at få alle detaljer på plads og for at kunne levere et solidt materiale til udbuddet.

Tak til teamet for det gode samarbejde indtil nu – vi glæder os til at løse opgaven i fællesskab.

 

ADP og PFA udvikler i joint-venture Taulov Dry Port som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane.

DS Flexhal
Samsøvej 2
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25130979
P nummer: 1009763666

Send til en kollega

0.047