23948sdkhjf

Værd at vide for flådeejere i 2020!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fleet Complete Danmark ApS

Det nye år er allerede godt i gang, og i telematikbranchen står vi heller ikke stille. Så hvilke trends og nye udviklinger kan du se frem til i 2020? Herunder vil vi bare komme ind på tre af dem, men der er mange andre spændende ting i støbeskeen.

 
Mere bevidste chauffører og delebiler understøtter dine grønne initiativer

Virksomheder bør ikke ignorere temaet bæredygtighed i 2020. Men hvordan skal man gøre sin forretning mere bæredygtig uden at påvirke sine arbejdsprocesser? Og uden at sabotere sit overskud? Det er her telematik spiller en vigtig rolle.

Nye værktøjer og smart software gør det muligt at planlægge bedre og arbejde mere effektivt. Selv med langt mindre manuel administration og færre ressourcer er det muligt at gøre sin forretning mere bæredygtig. Og når de grønne initiativer er implementeret, kan du overvåge din flådes CO2-udledning for at se, om de rent faktisk er effektive. Det giver dig sikkerhed for, at du bruger din tid og dine penge på de rigtige ting, og at det hele faktisk nytter noget.

Du kan også analysere på chaufførernes kørestil, som har stor indflydelse på brændstofforbrug og CO2-udledning, og dermed på dine flådeomkostninger og en mere bæredygtig flåde i øvrigt. Unødvendig slitage af køretøjer, trafikulykker, bøder og en høj forsikringspræmie er alle resultater af farlig kørselsadfærd. Så ved at coache dine medarbejdere til en bedre opførsel på vejene, kan du frigøre mere kapital til at bruge på grønne tiltag.

Læs mere om hvordan du øger sikkerheden for dine chauffører > 

Læs mere om Fleet Complete’s Green Driving >

 Delebiler til virksomheder

2020 vil også i høj grad være året for indføring af delebiler i virksomheder. Oftest får virksomhedens mobile medarbejder per automatik stillet egen bil til rådighed, men er det egentlig nødvendigt? Måske kunne transportbehovet sagtens dækkes af delebiler. Vidste du, at delebilsordninger øger udnyttelsen af bilflåden med helt op til 30%? Og hvis en virksomhed kan reducere sin flåde med blot ét køretøj, kan besparelserne fra reducerede leasing-aftaler, brændstof, service og vedligeholdelse m.m. være betydelige. Derfor kan selv de mindste ændringer have stor betydning – både for miljøet og for din bundlinje.

Smarte delebilsløsninger såsom Fleet Complete’s giver indsigt i brug af flåden, og gør det ganske nemt for personalet at booke og dele biler.

Læs mere om Fleet Complete’s løsninger til delebiler >


Farvel til 3G

Snart vil 3G ikke længere være levedygtigt, og flere mobiludbydere stopper understøttelsen af 3G-enheder fra og med dette år. Hvorfor? Fordi 3G-netværket ikke længere imødekommer vores behov for hastighed og tilslutningsmuligheder og derfor må vige pladsen for 4G og 5G. Det skønnes, at mellem 50% og 80% af de nuværende telematikenheder stadig benytter 3G-teknologi. Vi anbefaler at kontakte din telematikleverandør for at få et klart billede af din egen situation, men en hurtig tommelfingerregel siger, at hardware, der er installeret før 2017, sandsynligvis er afhængig af ældre 2G- og 3G-teknologi. Så tal med din telematikudbyder i dag for at forhindre potentielle risici.

Hvad betyder overgangen fra 3G til 4G og 5G for dig som flådeejer eller administrator? Udbydere lover, at 4G er ti gange hurtigere end 3G, mens 5G endda er kompatibelt med selvkørende biler. Netværket er hurtigere, og forbindelserne er mere stabile, hvilket for eksempel muliggør øget brug af videotelematik. En god mulighed for at forbedre din flådes sikkerhed yderligere og en løsning, som Fleet Complete p.t. tilbyder i Nordamerika.

Nyere hardware forbedrer også slutbrugeroplevelsen: Hurtigere processorer, større hukommelse og bedre indsigt i bilernes data.

Nu spørger du sikkert dig selv ”Hvor meget arbejde vil dette medføre for mig?” Der er faktisk en god chance for, at hardware skal udskiftes. Men 4G forventes at have en længere levetid end 2G og 3G - selv med ankomsten af 5G - så benyt dette år som en mulighed for at se nærmere på dine telematikløsninger og få spurgt ind til, om du har den bedst mulige løsning.

 Skræddersyede telematikløsninger giver optimal drift

Standard plug & play-løsninger har været tilgængelige i årevis, men der er et klart skift mod mere skræddersyede løsninger i 2020. Dataanalyse og ”machine learning”, som er et must for at foretage forudsigelser og identificere tendenser i din flådedrift, vil fremover gøre det muligt at udnytte telematik mere proaktivt. For eksempel vil det snart ikke længere være nødvendigt at sende en tekniker afsted for at reparere noget, når en chauffør ringer ind og meddeler et nedbrud – i stedet vil fejlen være blevet forudset og løst, inden chaufføren overhovedet bemærker noget.

Fleet Complete er allerede fuldt dedikerede til denne udvikling, men vil engagere sig endnu mere. Blandt andet har vi udviklet vores egen cloud-baserede dataplatform, CONNVEX. Platformen gør det muligt at dele anonymiserede big-data imellem mange tilknyttede partnere og levere detaljerede og normative analyser af deres køretøjer, systemer og services.

Læs mere om CONNVEX >

Vi har også et Professional Services-team som kan hjælpe med at tilpasse dine eksisterende løsninger eller integrere andre løsninger med dine systemer. Hvis du er ny kunde, kan de hjælpe dig godt i gang, men du kan også få hjælp til at analysere dine eksisterende data.

Hvad ser du frem til i 2020, hvilke trends gør sig gældende i din branche, og hvad forventer du af os? Det hører vi gerne mere om!

Tag kontakt til os hvis du vil vide mere! 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fleet Complete Danmark ApS

Blokken 19
3460 Birkerød
Danmark
Fleet Complete Danmark ApS

Send til en kollega

0.141