23948sdkhjf

Sådan sikrer du det bedste køb af brugt bil

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Skal du have skiftet den firehjulede ud med en nyere model, eller skal du inden længe erhverve dig titlen som bilejer for første gang? Så finder du klare økonomiske fordele, hvis du køber den brugt i stedet for fabriksny.

Dog kan prisen nogle gange være for god til at være sand, derfor bør du sikre dig, at handlen er troværdig og reel.

I denne artikel får du tre gode råd, du med fordel kan tage med dig, inden du køber din næste brugte bil. 

Privat sælger vs. forhandler
Når du skal købe brugt bil, kan du vælge at opsøge kontakte til en privat sælger eller en forhandler. Der er fordele og ulemper ved begge, der bliver de opridset her. Sælger en privatperson sin gamle bil, vil prisen ofte være lavere end hos forhandleren. Men du kan risikere at betale en endnu dyrere pris, der opstår af de såkaldte brugtbilfælder, hvor du ikke får den bil, du troede. Hos en privat køber du bilen som beset, derfor har du selv ansvar for at opsøge viden omkring bilen. Derudover har du selv ansvaret for, at du ikke står med en fremtidig uforudset udgift, der bliver en dyr fornøjelse.

I modsætning hertil er det langt mere sikkert, når du køber bilen hos en forhandler. De er juridisk forpligtet til at informere dig korrekt om bilens stand, derfor kan du ikke hoppe i en dyr fælde som hos den private sælger. Deraf kommer den lidt højere pris, men det er ofte alle pengene værd.

Skal din egen bil medregnes?
Har du allerede en bil stående i garagen, er det naturligvis oplagt, at du inddrager den i din næste handel. Men i dette tilfælde er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad din egen bil er værd. Det kan ske, at forhandleren presser prisen for din nuværende i bund, så du ender med at gå glip af den økonomiske fordel ved køb af brugt bil.

Brugtbilfælden kan du bedst undgå, hvis du er godt oplyst. Derfor er det fordelagtigt, at du sætter dig grundigt ind i markedet, prisen på din gamle og eventuelt nye bil, så du ved, hvad du skal bruge af penge.

Vælg den rigtige forhandler
Når du skal lægge en stor sum penge, er det betryggende, hvis hænderne der skal modtage ikke er ude på at snyde dig. Det sætter krav til dit valg om forhandler, hvis du ikke har mod på at give dig i kast med en handel sammen med en privatperson.

Inden du sætter din lid til den første og bedste forhandler, bør du undersøge flere forskellige. Dette gør du på deres hjemmeside, hvor du let kan få et indblik i deres værdisæt, niveau af professionalisme mv. Med andre ord sikrer du dig en godt køb af en billig brugt bil, hvis du vælger den rigtige bilforhandler som Langer Biler.  

Et bilkøb skal bringe glæde, derfor gør du klogt i at sikre dig, at handlen foregår på ordentlig vis. Dette kommer du tættere på, når du tager ovenstående råd til dig. Hold dig oplyst, inden du kontakter enten privat sælger eller bilforhandler, så du er sikker på, at du betaler den rigtige pris.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.125