23948sdkhjf

CSR-rapport: Upcycling af tekstiler og jobfastholdelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af De Forenede Dampvaskerier A/S

På trods af et noget anderledes år er vi tilfredse med resultaterne for 2020. Det er lykkedes os at skabe gode samfundsansvarlige resultater, som fortæller os, at vi er på rette vej i den bæredygtige omstilling.

På trods af et noget anderledes år er vi tilfredse med resultaterne for 2020. Det er lykkedes os at skabe gode samfundsansvarlige resultater, som fortæller os, at vi er på rette vej i den bæredygtige omstilling. Vi har mærket nedgang i aktivitet, men har gennem forskellige tiltag og ordninger formået at sikre mange arbejdspladser.

Den bæredygtige omstilling accelereret under krisen
Coronakrisen har været med til at accelerere den bæredygtige omstilling hos DFD. I starten af pandemien var manglen på værnemidler som mundbind stor. Denne mangel og vores mangeårige erfaring med genanvendelse af tekstiler førte til, at vi startede en produktionen af mundbind lavet af udgåede renrumsdragter fra de mest hygiejnekritiske industrier, som eksempelvis medicinalindustrien.

I rapporten kan du læse mere om DFD upcy, som er konceptet bag. Det har vi videreudviklet i løbet af 2020, og målet, om 100 % genanvendelse af kundernes tekstiler senest i 2025, står fast. Der er store forventninger til DFD upcy, som er et partnerskab med kunderne i form af en åben invitation til at bidrage til den cirkulære økonomi. 

Læs mere om DFD upcy i rapporten på siderne 12-13. 

Tre indsatsområder
Det samfundsansvarlige arbejde bygger fortsat på tre primære indsatsområder, som opfordrer til et tæt samarbejde med kunder, leverandører og andre partnere:

  1. Bæredygtighed: Gennem vores indsatser inden for bæredygtighed bidrager vi til en positiv samfundsudvikling gennem ansvarlig forbrug og produktion ved at forlænge tekstilernes levetid i form af upcycling.
  2. Social ansvarlighed: Vores indsats inden for social ansvarlighed handler om mennesker; både vores medarbejdere og de mennesker, der optræder i vores samlede værdikæde.
  3. Miljø: Indsatserne inden for miljøområdet handler om, at vi gennem konkrete handlinger vil mindske vores påvirkninger på miljø og klima.

Verdensmål 17 (Partnerskaber for handling) er centralt i arbejdet for at nå vores ambitioner, som bidrager til en ansvarlig udvikling i verden.

Derudover arbejder vi med verdensmålene 6 (Rent vand og sanitet), 8 (Anstændige jobs og økonomisk vækst) og 12 (Ansvarligt forbrug og produktion), der indgår som konkrete målepunkter under indsatsområderne.

Rapporten kan du læse her.

DFD er på de sociale medier - følg med!
På vores sociale medieplatforme fortæller vi løbende om vores arbejde med genanvendelse af tekstiler og de spændende samarbejder med kunderne. På Instagram finder du os under profilen @dfd.dk, på Facebook hedder vi blot DFD, og på LinkedIn søger du os frem som De Forenede Dampvaskerier.

Medlemsnyhed

Indrykket af
De Forenede Dampvaskerier A/S

Kongebakken 1
2765 Sørum
Danmark
De Forenede Dampvaskerier A/S

Send til en kollega

0.047