23948sdkhjf

Danske Fragtmænd lancerer første el-lastbil i Aarhus

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Fragtmænd A/S

Som næste fase i vores udrulning af el-lastbiler kom turen i fredags til Aarhus. Lanceringen fandt sted på vores terminal i Logistikparken lige udenfor Aarhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard præsenterede den nye lastbil.

Indvielsen foregik i samarbejde med Mercedes-Benz Trucks, som har produceret de i alt fem el-lastbiler, som Danske Fragtmænd har bestilt indtil videre. El-lastbilen i Aarhus er den tredje i rækken, efter at både Odense og København har fået deres første på vejene. Der ventes derfor yderligere to indenfor den nærmeste fremtid.

Ved indvielsen ankom Jacob Bundsgaard i den nye el-lastbil, hvorefter han præsenterede arbejdet med den overordnede klimaindsats i Aarhus. Kommunen har store ambitioner på klimaområdet, så initiativer som dette understøtter deres arbejde. Udover Jacob Bundsgaard udtalte Mikael Voigt, Marketing Manager & Head of Trucks eMobility Launch Team fra Mercedes-Benz sig til lanceringen, hvor det også var muligt for de inviterede at se og prøve den nye lastbil.

– Det er en stor dag for Danske Fragtmænd, når vi nu får udrullet en el-lastbil i Aarhus, hvor vi har hovedsæde. Det er noget, vi har set frem til længe. Aarhus Kommune arbejder hårdt på at mindske den tunge trafiks udledning i Aarhus, og det vil vi gerne støtte op om, udtaler Danske Fragtmænds administrerende direktør, Jørn P. Skov, som også er medlem af samarbejdet Klimaalliancen Aarhus. Formålet ved samarbejdet er at samle de største virksomheder og organisationer i Aarhus til en fælles front i håbet om, at Aarhus Kommune er CO2-neutral i 2030.

Initiativet med el-lastbiler på vejene er en del af Danske Fragtmænds mål om at bidrage til den grønne omstilling, som beskrevet i vores miljøpolitik. Bilerne skal sammen med blandt andet mere miljørigtige batterier, konsolidering af gods samt overgangen til digitale fragtbreve nedbringe den overordnede CO2-belastning. Det endelige mål er, at Danske Fragtmænd skal levere en CO2-neutral transportløsning til vores kunder. Der er et stykke vej endnu, men de første skridt er taget med succes. Dette understreges af vores nylige nominering til Den Grønne Transportpris uddelt af DTL og Jyske Finans A/S.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Fragtmænd A/S

Tomsagervej 18
8230 Åbyhøj
Danmark
Danske Fragtmænd A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078