23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fælgens bæreevne

Fælges bæreevne beskriver den maksimale belastning, en fælg kan tage i kilogram.

For at beregne den nøjagtige belastning skal tallet angivet i bildokumenterne deles i to, fordi aksellasten altid er angivet som den maksimale akseltryk for henholdsvis for- og bagaksel (i EU). Her er et uddybende eksempel:

Hvis den teknisk tilladte akselbelastning udgør 1.700 kg for aksel 1 (foraksel) resulterer dette i en belastning på forakslen på 850 kg pr. Hjul. Med andre ord skal en fælg på forakslen kunne bære en belastning på op til 850 kilo.

Hos DEZENT registreres disse oplysninger altid i TÜV -certifikaterne for de respektive fælgdesign og kan let downloades her. Nu kan du spørge dig selv, om det er vigtigt, og om du har brug for at vide det. Det afhænger af, om du overlader montering af dine nye fælge til et specialværksted eller gør det selv. Hvis du vælger et værksted, kan du læne dig tilbage og slappe af, fordi du betaler for det. Men hvis du selv vil købe dine fælge, er bæreevnen et af de vigtigste kriterier for et trafiksikkert valg.

De store drenge

De store drenge i SUV -segmentet kræver tilsvarende fælge med høj belastning. For en fælg i 22 tommer til biler, såsom Porsche Cayenne, BMW X5 og X6, Range Rover og Range Rover Sport, er belastningen på hver fælg op til 1.000 kg. Ganget med fire kommer det op på 4 tons! Under hensyntagen til en egenvægt på cirka 2.500 kilo, en maksimal nyttevægt på yderligere 1.000 kilo samt de kræfter, der påvirker fælgen, f.eks. under en off-road-tur, giver det en meget høj akselbelastning.

Klik her og læs mere.

ALCAR Danmark A/S
Bizonvej 2
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20268530
P nummer: 1004212560

Kontaktperson

PSK
Per Schneider Kloster
Adm. direktør
pk@alcar.dk

Send til en kollega

0.047