23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvilke emissioner kan vi forvente af nye, grønne brændsler?

De fastsatte klimamål kræver, at vi finder nye og grønnere brændsler til forbrændingsmotorer. Men hvilke udstødningsgasser forventes fra de nye brændsler? Og kan vi fjerne de nye luftemissioner?

Sundhed og klima står højt på agendaen i den grønne omstilling
For at sikre at temperaturen ikke stiger mere end de fastsatte mål, skal vi ændre betydeligt på fremtidens energikilder. CO2 er den primære drivhusgas, og introduktionen af CO2-frie energikilder er et centralt mål i den grønne omstilling.

Sundhed i nærmiljøet er ligeledes en vigtig faktor i den grønne omstilling, og ved at anvende nye, grønne brændstoffer kan udledningen af partikler (PM) og svovlforbindelser reduceres, så WHO’s anbefalede grænseværdier overholdes.

Hovedparten af den energi, der anvendes i verden inden for transport og industri, stammer fra fossile kilder såsom olie, gas og kul. I 2018 blev det anslået, at den fossile andel i transportsektoren og industrien udgjorde henholdsvis 90 og 75 % af det samlede energiforbrug.

For at øge andelen af klimaneutrale brændstoffer er det afgørende, at produktionskapaciteten i de kommende år opskaleres væsentligt, og at prisen på de grønne brændsler samtidig holdes nede.

Du kan blive meget klogere på fremtidens luftemissioner her og læse resten af artiklen.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Kontaktperson

AP
Ana Petrina
apt@force.dk

Send til en kollega

0.031