23948sdkhjf

Få tilskud til leje af løftegrej eller til fysisk træning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Virksomheder med max 50 ansatte har mulighed for at få op til 500.000 kr. i tilskud til arbejdsmiljøindsatser, der forebygger ulykker eller fysisk og psykisk nedslidning. Mange virksomheder inden for transport kan få glæde af Arbejdsmiljøpuljen.

Fysisk nedslidning eller stress er den direkte årsag til, at mange ansatte inden for transporterhvervet hvert år sendes på pension før tid. Og det skaber store udfordringer for arbejdsgiverne i en tid, hvor manglen på ledige hænder i branchen vokser dag for dag.  

Derfor er der masser af grunde til, at din virksomhed investerer i både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Og nu kan private arbejdsgivere med maksimalt 50 ansatte få en økonomisk håndsrækning til dette arbejde fra Arbejdsmiljøpuljen, som Beskæftigelsesministeriet lancerede i marts 2021.

Fysisk træning eller leje af hjælpemidler
Arbejdsmiljøpuljen indeholder 105 mio. kr. årligt til uddeling frem til udgangen af 2023. Der kan søges tilskud til arbejdsmiljøprojekter inden for ét af puljens tre indsatsområder, som er:

  • Sundhedsfremme for de ansatte i form af fysisk træning på arbejdspladsen, fx styrketræning eller et forløb med en personlig træner eller fysioterapeut
  • Afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø eller reducere risikoen for arbejdsulykker, fx leje, afprøvning og konsulenthjælp til introduktion af tekniske hjælpemidler eller løftegrej, som medvirker til bedre arbejdsstillinger
  • Autoriseret arbejdsmiljørådgivning med henblik på at forebygge fysisk eller psykisk nedslidning hos de ansatte eller at forebygge, at de ansatte kommer ud for arbejdsulykker.


Tilskud på op til 500.000 kr. pr. projekt

Uanset hvilken ny arbejdsmiljøindsats du søger tilskud til, gælder det, at din virksomhed kan få tilskud til 80 procent af de tilskudsberettigede udgifter. Tilskuddet kan eksempelvis bruges til at dække omkostninger til aflønning af autoriserede arbejdsmiljørådgivere eller træningsinstruktører. 

Din virksomhed kan maksimalt få tilsagn om tilskud på 500.000 kr. pr. projekt svarende til 80 procent af et projekt til 625.000 kr. Det er værd at være opmærksom på, at der ikke gives tilskud til projekter, der har til formål at opfylde et gældende påbud fra Arbejdstilsynet.

Hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed søger tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen, kan du finde yderligere information på Arbejdstilsynets hjemmeside


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.078