23948sdkhjf

Få tilskud til at skabe et bedre arbejdsmiljø

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Vidste du, at virksomheder med maksimalt 50 ansatte kan få op til 500.000 kr. i tilskud til arbejdsmiljøindsatser, der forebygger ulykker eller fysisk og psykisk nedslidning. Læs her, hvordan din virksomhed får del i Arbejdsmiljøpuljen.

Hvert år anmeldes der mere end 42.000 arbejdsulykker i Danmark. Dertil skal lægges, at flere og flere danskere rammes af stress, er nedslidte eller sygemeldes på grund af et dårligt psykisk arbejdsmiljø.

Landets arbejdsgivere kan derfor med fordel investere endnu mere i både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Til det arbejde kan private virksomheder med maksimalt 50 ansatte nu få en pæn økonomisk håndsrækning fra Arbejdsmiljøpuljen, som Beskæftigelsesministeriet lancerede i marts 2021.

Tre forskellige indsatsområder
Der er i alt afsat 105 mio. kr. årligt i Arbejdsmiljøpuljen, som løber frem til udgangen af 2023. Et tilskudsberettiget projekt skal ligge inden for mindst ét af puljens tre indsatsområder for at blive godkendt. Indsatsområderne er:

  • Autoriseret arbejdsmiljørådgivning med henblik på at forebygge fysisk eller psykisk nedslidning hos de ansatte eller at forebygge, at de ansatte kommer ud for arbejdsulykker
  • Sundhedsfremme for de ansatte i form af fysisk træning på arbejdspladsen, fx styrketræning eller et forløb med en personlig træner eller fysioterapeut
  • Afprøvning af tekniske hjælpemidler i driften, som kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø eller reducere risikoen for arbejdsulykker, fx leje, afprøvning og konsulenthjælp til introduktion af tekniske hjælpemidler, som medvirker til bedre arbejdsstillinger.


Få op til 500.000 kr. pr. projekt

Din virksomhed kan få dækket op til 80 procent af de tilskudsberettigede udgifter til en ny arbejdsmiljøindsats. Det maksimale tilskud er 500.000 kr. pr. projekt svarende til 80 procent af et projekt til 625.000 kr.

Tilskuddet kan fx bruges til at dække omkostninger til aflønning af autoriserede arbejdsmiljørådgivere eller træningsinstruktører. Det er værd at være opmærksom på, at der kun ydes tilskud til nye projekter og ikke allerede igangværende arbejdsmiljøindsatser.

Hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed opnår tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen, kan du finde yderligere information på Arbejdstilsynets hjemmeside.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.109