23948sdkhjf

Må vi præsentere... vores første klimaregnskab

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Fragtmænd A/S

Med Danske Fragtmænds årsregnskab 2021 følger for første gang et klimaregnskab og heri også en række målsætninger for Danske Fragtmænds fremtidige klimaarbejde.

I 2019 tog vi de første skridt mod en grønnere virksomhed, hvor vi blandt andet skiftede lysstofrørene på vores terminaler ud med LED, og siden er andre tiltag fulgt efter som eksempelvis en ny grøn firmabilspolitik, udskiftning af trucks med syrebatterier til trucks med litiumbatterier og ikke mindst indkøbet af fire nye el-lastbiler. Indtil nu har vi ikke kunnet måle disse mange tiltags betydning for den grønne bundlinje, men med det nye klimaregnskab har vi nu fået muligheden for dette.

Selvom vi ikke kan præsentere store CO2-besparelser i regnskabsåret 2021, er arbejdet med regnskabet et vigtigt skridt i retningen mod en grønnere transportvirksomhed. Miljøregnskabet giver os nemlig indblik i præcis, hvor meget CO2 vi udleder samt mulighed for at sætte nogle målsætninger på kort og lang sigt. Derudover kan vi orientere om de grønne initiativer, som vi har igangsat i løbet af regnskabsåret og ikke mindst de erfaringer, som vi gør os undervejs.

Det er også vigtigt at holde sig for øje, at omverdenen og vores kunder forventer, at vi som Danmarks største nationale transportør arbejder aktivt med den grønne omstilling og har styr på det klimaaftryk, vi påfører verden. Head of Sustainability Torsten R. Hermansen fortæller:

– Vi oplever, at vores kunder har stor fokus på, hvilken tilgang Danske Fragtmænd har til klimakampen. Der ligger en klar forventning om, at vi som deres transportør arbejder målrettet med omstillingen af vejtransporten i Danmark. Det bliver et mere og mere vigtigt konkurrenceparameter eller sågar en betingelse for, at kunderne vil indgå en samarbejdsaftale med os omkring distribution af deres forsendelser.

Presset fra kunder, den politiske grønne dagsorden og i særdeleshed vores eget ønske om at bidrage til den grønne omstilling har i høj grad skabt behovet for at kunne præsentere et professionelt og troværdigt klimaregnskab.

– Vi er meget stolte af det klimaregnskab, som vi har udviklet. De miljømæssige besparelser for 2021 er ikke prangende, men engagementet er højt og målsætningerne ambitiøse. Og vi tror på, at omstillingen i transportbranchen er som en hockeystav, hvor det går langsomt i starten, men jo mere moden teknologien bliver, desto stærkere kommer det til at gå, siger Torsten R. Hermansen afslutningsvis.

Læs Danske Fragtmænds klimaregnskab her.

Spørgsmål til klimaregnskabet skal rettes til Head of Sustainability Torsten Hermansen, M 6018 8704 eller hermansen@fragt.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Fragtmænd A/S

Tomsagervej 18
8230 Åbyhøj
Danmark
Danske Fragtmænd A/S

Send til en kollega

0.078