23948sdkhjf

Brancheanalyse - Cirkulær økonomi og arbejde til flere

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Bliv klogere på, hvordan cirkulære forretningsmodeller påvirker forskellige branchers muligheder for at skabe job til personer fra kanten af arbejdsmarkedet og få indblik i, hvilke arbejdsopgaver de kan varetage ifm. en cirkulær omstilling.

Cirkulær økonomi er inden for de seneste år for alvor kommet på den politiske dagsorden.

På nationalt plan arbejder flere danske kommuner også med cirkulære initiativer, ligesom et flertal i Folketinget fokuserer på de muligheder, som cirkulær økonomi skaber både ift. CO2-reduktion og økonomisk vækst.

I fjerde kvartal af 2020 har videnshuset Cabi undersøgt, hvilke potentialer forskellige brancher har for at rekruttere og inkludere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, i takt med at virksomhederne implementerer cirkulære forretningsmodeller.

Undersøgelsen er baseret på besvarelser fra 27 brancheorganisationer og otte klyngeorganisationer. Den viser overordnet, at der er et potentiale for, at mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet kan varetage en del af de opgaver, der bliver skabt i forbindelse med en cirkulær omstilling.

Organisationerne ser især et stort potentiale ift. opgaver, der relaterer sig til sortering, adskillelse, indsamling, afhentning, transport, pakning og logistikhåndtering af produkter/materialer.

Find publikationen her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Send til en kollega

0.109