23948sdkhjf

Med nyt initiativ sparer VM Tarm over 15 ton CO2 om året

| Medlemsnyhed | Indrykket af VM Tarm a/s

Nogle gange er det forbløffende nemt at reducere CO2-udledningen med mange tons…

På billedet ser man Ove, som er ved at bygge en slamsuger til Leif M. Jensen A/S. Når den er færdig, påfylder han 350 liter hydraulikolie, der skal drive den store væskeringspumpe bag ham.

Hvor kommer denne hydraulikolie fra? Den er såmænd lavet af fossil råolie, der hives op af undergrunden. Fossil olie bruges således ikke kun som et drivmiddel, men også som et smøremiddel, derunder som hydraulikolie. (Nogle siger endda, at fossil olie blev brugt som smøremiddel, før det blev brugt som drivmiddel).

Brugen af fossil olie til hydraulikolie medfører også CO2-udledning. Den udledning opstår i første omgang, når olien udvindes, og i anden omgang hvis den brændes af efter endt brug.

Denne CO2-udledning reduceres imidlertid betragtelig, hvis hydraulikolien genanvendes. Og derfor vil VM Tarm for fremtiden bruge genanvendt hydraulikolie fra AVISTA OIL Danmark.

Men er den genanvendte hydraulikolie ikke dårligere? Nej, den lever op til præcist de samme krav som almindelig hydraulikolie, og af nogle tekniske grunde, hvis man virkelig går i dybden, kan det faktisk hævdes, at den er bedre.

Med dette helt simple initiativ sparer VM Tarm atmosfæren for over 15 ton CO2 om året!

Det eneste lille irritationsmoment er, at denne besparelse ikke kan ses i CO2-regnskab hos VM Tarm, eftersom den indgår i det såkaldte scope 3. Ligeledes vil det nok heller ikke resultere i en lavere fremtidig CO2-afgift, alt efter hvordan denne afgift bliver skruet sammen.

Det skal også nævnes, at en endnu bedre løsning ville være at bruge biobaseret hydraulikolie, men VM Tarm har ikke kunnet finde en sådan olie, der lever op til deres krav.

Se Co2 regnskaberne hos VM Tarm


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VM Tarm a/s

Tværvej 25
6880 Tarm
Danmark
VM Tarm a/s

Send til en kollega

0.078