23948sdkhjf

Høj medarbejdertrivsel er vigtig for forretningen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cabi

Mistrives dine medarbejdere, vil deres arbejde være påvirket af det. Det er derfor godt for forretningen, når I investerer i trivsel. Det gavner både den enkelte medarbejder og hele virksomheden.

Cabi har i mange år arbejdet med sygefravær, nærvær og trivsel i en lang række private virksomheder og offentlige institutioner.

Vores erfaring, når det gælder trivsel på arbejdspladsen, er, at de bedste og mest bæredygtige resultater skabes ved at sætte ind på tre fronter:

  • Organisationsniveau frem for individniveau
  • Analysere data
  • Langsigtede strategier.  

Hvis en virksomhed døjer med højt sygefravær, er der ofte noget galt på det organisatoriske niveau. Derfor er det her, indsatsen skal fokuseres fremfor på den medarbejder, der er blevet syg,” forklarer Birgitte Poulsen, chefkonsulent hos Cabi og ekspert i sygefravær.

Læs mere om fordelene ved høj trivsel

Case: Ryslinge Tagdækning arbejder med trivsel

Hos Ryslinge Tagdækning arbejder de aktivt med trivsel. For dem er det helt grundlæggende for deres forretning og et konkurrenceparameter:

For os er det vigtigt, at vi møder kunderne på den allerbedste måde. Vi skal kunne udføre vores arbejde rigtigt, vi skal have salget på plads, og vi skal have kundeoplevelsen på plads. Alt det her bunder i, at man trives med det, man gør,” fortæller Johnny Poulsen, direktør i Ryslinge Tagdækning.

Se Ryslinge Tagdæknings perspektiv på trivsel i videoen til højre >>


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cabi

Åboulevarden 70, 3.
8000 Aarhus C
Danmark
Cabi

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11