23948sdkhjf

Rette plast-kvalitet til rette brug

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Dækbånd af genbrugsplast

Store CO2 besparelser uden konsekvenser for funktion og kvalitet
Som en af markedets største leverandører af kabler og tilbehør betyder det noget, hvilke overvejelser og konkrete tiltag en virksomhed som Hans Følsgaard gør sig om bæredygtighed. Og når den bæredygtige løsning ligger lige for og har så mange fordele som genbrugsplast har, er der ingen undskyldning for ikke at gribe bolden og gøre alvor af ambitionerne om klimaneutralitet.

Hver plasttype til sin tid
Der findes hundredvis af forskelle typer plast, som alle besidder forskellige egenskaber. Nogle plasttyper egner sig til genanvendelse, andre til genbrug hvor plastikken bearbejdes og indgår i nye produkter.

Man taler om downcycling af materialer, når eksempelvis en havestol bliver omdannet til en køreplade. På samme måde kan man bevare produktets status eller endda upcycle det. Når plastfolie, som ofte anvendes i emballage, bliver omdannet til en del af dækbånd, er der tale om upcycling.  Så bæredygtighed handler i høj grad om, hvordan man udnytter materialernes potentialer, når de er opbrugte i én form. Vi skal, med andre ord, se det som en styrke, at vi kan finde anvendelse af mindre rene materialer.

Plast har generelt et broget navn, når man taler bæredygtighed. Problemerne skyldes i høj grad, at vi er for dårlige til at genbruge og udnytte plasten til de formål, den er velegnet til. Plast har mange forskellige kvaliteter og kan blandes i forskellige kvantiteter i genbrugsprocessen. Resultatet vil ofte være velegnet til alternative produkter som eksempelvis dækbånd.

Klik her og læs mere om det spændende projekt på vores webside

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.067