23948sdkhjf

De svære opgaver udvikler forretningen

| Medlemsnyhed | Indrykket af SAWO A/S

SAWO hjælper TT Mobilkran med tunge løft når pladsen er trang 

Det er ikke altid nemt at arbejde for TT Mobilkran i Hvidovre, men altid spændende. De løfter tunge ting højt op, på snæver plads midt i tætbebyggede kvarterer af Storkøbenhavn, og det skal ske uden at genere naboer til byggeriet og trafikken alt for meget. 
- Vi synes det er sjovt, når det ikke er nemt. Det driver vores forretning fremad, når det bliver udfordrende og dagene er ikke ens, siger Casper Thaulov fra TT Mobilkran. 
Og så hjælper det voldsomt, at de har fået en Hoeflon C10 kran leveret fra SAWO. Den er mindre og nem at komme omkring med, men kan alligevel klare mange opgaver, der ellers krævede en stor mobil tårnkran på en lastbil.
- Vi var lidt usikre på, hvilke opgaver der var til den, men der er mange ting i forretningen, hvor den er et godt supplement til de store kraner. Den kan løse nogle opgaver mere smertefrit, fordi den ikke er så stor. Der har været væsentligt mere beskæftigelse til den lille bæltekran, end hvad vi havde turdet håbe på, siger Casper Thaulov, som selv kører med Hoeflon C10’eren, ud over at være mekaniker i firmaet. For TT Mobilkrans kunder er det lettere og billigere med den nye kran, så de er også glade.

Renoveringsopgaver i Storkøbenhavn
90% af opgaverne i kranfirmaet er i Storkøbenhavn, især til renovering af bygninger. Derfor skal TT Mobilkran være gode til at klare sig på meget lidt plads. Der skal tages hensyn til andre bygninger tæt på, og tit må de holde på vejen og spærre for trafikken. Det øger omkostningerne for kunderne. Casper Thaulov siger, at der er et stort arbejde i at søge tilladelser hos vej og park i kommunen og hos politiet, og koordinere så sikkerheden er i top og man generer naboerne til renoveringen mindst muligt. 
- Der er ikke nogen decideret drejebog for det. Det handler om dialog, siger han. 
Den slags opgaver løses ofte med de store, mobile tårnkraner. Dem er firmaets folk gode til at håndtere, men nogle af de opgaver, kan den lille kran overtage. Den fylder meget mindre, er bæltedrevet og kan selv køre på plads i f.eks. en baggård. Casper Thaulov har prøvet at løfte materialer til et hus op i 5.sals højde med kranen. Det imponerede ham, hvordan C10’eren klarede den opgave og han ser frem til den næste kran, der leveres fra SAWO. Det er den større model C30, der kan nå op i 22 meters højde, men stadig ikke fylder mere end en lille personbil, når den er i transporttilstand. Og i øvrigt drives af el.

Særlige udfordringer
Dertil kommer specielle opgaver, hvor det er meget smartere at bruge den mindre kran. For eksempel skulle der løftes et spabad ind bag et sommerhus. Sommerhusområder er tit en stor udfordring med mobile tårnkraner, fordi der er små grusveje og mange træer. Det kan kræve køreplader og beskæring af træer. C10’eren kan bare køre under træerne.
TT Mobilkran har også haft en meget speciel opgave med at løfte et bryggeri ind i den gamle del af kødbyen i København. Der skulle bryggeriudstyr og store tanke rejses op i de gamle haller, som dels er bevaringsværdige bygninger, dels har skinner hængende ned fra loftet, som i gamle dage blev brugt til at fragte kød rundt i hallerne. Det var lige en opgave for den kompakte C10, der trods sin størrelse, kan løfte 4 tons og kan køre ind, bare der er 80 cm i bredden.

Noget af det, der er vigtigt for TT Mobilkran, når de vælger leverandør, er at de kan få sparring på opgaverne. De stiller ofte specielle krav, og så er det vigtigt, at det er nogle mennesker, man kan se sig selv arbejde sammen med, som Casper Thaulov formulerer det. 
Det genkender Stig Rasmussen fra SAWO, som har solgt Hoeflon kranerne. 
- De er gode til at bruge deres grej og køre det til max. Det er en fryd at se kunderne bruge det på den måde, og det er super at kunne sparre med hinanden, siger Stig Rasmussen om samarbejdet med TT Mobilkran. 

El og hybrid
Det er også vigtigt hele tiden at følge med de nye muligheder. Derfor er to af firmaets syv kraner hybridmodeller, hvor selve kranen både kan køre på el og diesel. Dertil kommer en, hvor hele kranbilen er en plugin-hybrid. Det er den eneste af sin art i Skandinavien. Ud fra samme tankegang har firmaet bestilt en eldrevet bæltevogn fra SAWO, som skal bruges til at køre materialer ind de snævre steder, hvor Hoeflon-kranerne så løfter det op. Både C10’eren og C30’eren er selvfølgelig også eldrevne. Det er både en fordel, fordi de støjer mindre og slukker helt, når de ikke er i brug. 

Billedet viser pool derløftes på plads i sommerhusområde af Hoeflon C10. Se flere billeder her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SAWO A/S

Industrimarken 1
9530 Støvring
Danmark
SAWO A/S

Send til en kollega

0.093